Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online





_

Andere artikelen



Rode mulfilets met chermoula, aubergines en ingelegde citroen.


Rode mulfilets met chermoula, aubergines en ingelegde citroen

De naam van dit recept klinkt misschien ingewikkeld, maar het recept zélf is dat echt niet.

Het zijn lekkere rode mulfilets (zie link beneden het recept) met een vulling
van chermoula (Marokkaanse kruidenmarinade) en gestoofde gekruide auberginesalade.

Dit heb je nodig:

8 rode mulfilets;
2 aubergines;
2 tenen knoflook;
1/2 ingelegde citroen (zie link onder het recept);
zout en peper naar smaak;
16 kerstomaatjes.

Voor de chermoula (marinadevulling);
3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/2 koffielepel peper;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
2 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie;
zout.

Zo maak je het:

Vermeng alle ingrediënten voor de chermoula in een kom en hou apart.

Grill de hele ongeschilde aubergines boven de gasvlam van je fornuis of
grill ze (al omkerend) op een bakplaat in de oven.
Trek het vel van de aubergines.
Prak het auberginevlees fijn met een vork.
Vermeng het met de fijngesneden inlegde citroen, de fijngeperste knoflook,
de olijfolie en zout en peper naar smaak.
Laat het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen in een koekenpan
totdat alle vocht eruit is verdampt.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de 8 rode mulfilets
goudbruin en gaar.

Grill in een andere koekenpan de kerstomaatjes totdat ze zacht zijn.

Schep de auberginepuree in het midden van een bord (dit recept is
voor 4 personen, dus 4 borden), schep daarop 2 rode mulfilets met daarop
een lepeltje van de chermoula en versier rondom met de gegrillde
kerstomaatjes.




Artikel links


Geplaatst op 12 november 2011 17:56 en 5489 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  23 feb 2012 09:54
HEERLIJK!! :grin:
Snap niet dat hier geen reacties op zijn gekomen!!!
Makkelijk, gezond en vooral verrukkelijk!!!

Amber  
28 feb 2012 14:46
Tja, ik ben het met je eens dat er geen reacties op komen maar dat geldt voor heel veel van de recepten hier......ik heb honderden bezoekers per dag die per persoon tientallen recepten bekijken en/of meenemen, maar ze zijn niet genegen om er dan ook een reactie onder te zetten.
Jou wens ik in elk geval veel genoegen met het bovenstaande recept (en bedankt voor je reactie :grin: ).

groetjes
AAMBER
_





_
Gast  12 mrt 2012 21:37
Wat ben ik blij dat ik je website ontdekt heb. Veel recepten die ik nog niet kenn en de Rode Mul lijkt me heerlijk!

Gast  12 okt 2012 11:44
Heerlijk ,handige site trouwens merci, tchermola dat ken ik al typisch marokaans altijd lekker bij en gebakken vis eender welk mmm
_