Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Shyne om 10:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:35
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kalkoenbout met ingelegde citroen en rode olijven


Kalkoenbout met ingelegde citroen en rode olijven

Een lekker kalkoenrecept; misschien een ideetje voor de feestdagen?

Dit heb je nodig:

Een kalkoenbout van ongeveer 600 gram;
1 ui;
2 tenen knoflook;
1/2 koffielepel saffraanpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 klontje roomboter;
1 koffielepel zout;
4 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels citroensap;
1/2 ingelegde citroen in reepjes gesneden;
een handjevol (plusminus 12) rode ontpitte olijven;
2 grote glazen water.

Zo maak je het:

Was de kalkoenbout en laat goed uitlekken.

Doe de bout in een pan samen met het saffraanpoeder, het gember-
poeder, de zwarte peper, de gehakte ui, de geperste tenen knoflook,
het zout, het citroensap en de olijfolie.
Vermeng eerst alles goed door elkaar zodat de kalkoenbout helemaal
door de het specerijenmengsel wordt bedekt.

Fruit de inhoud van de pan al omscheppend een paar minuten aan.
Bedek met de twee glazen water, doe het deksel op de pan en
laat zachtjes koken. Af en toe omroeren.

Voeg er, als het kalkoenvlees gaar is ( het vlees laat dan gemakkelijk
los van het bot) de reepjes ingelegde citroen en de rode olijven bij.

Laat alles nog 5 minuten zachtjes stoven; de saus moet ingekookt
zijn.

Dien heet op met daarbij frites, rijst of gebakken aardappelen.





Geplaatst op 12 november 2011 18:31 en 5609 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 apr 2012 16:03
heerlijk eten :grin: