Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door WillemijnF om 15:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 15:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:05
_
Januitdelft Online

Door marlie49 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:04
_
Catja44 Online

Door kapak63 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Elles om 15:04
_
Elles Online

Door Geertje935 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen


Gestoomde tuinbonensalade met ingelegde citroen

Ik ben (zoals jullie misschien wel gemerkt hebben) een hele tijd niet in de gelegenheid geweest om weer eens wat nieuwe recepten toe te voegen.


Op deze nogal druilerige zondagmiddag had ik er weer eens zin in.


Ik begin daarom met een smakelijke, gestoomde tuinbonensalade met de typisch Marokkaanse toevoeging van ingelegde citroen die je kunt kopen bij Marokkaanse winkels of die je ook zelf kunt maken. Kijk daarvoor bij onderstaande links voor het recept daarvan.


Dit heb je nodig:

800 gram verse tuinbonen in de schil;
2 tenen knoflook;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel chilipoeder;
1 eetlepel gehakte ingelegde citroen;
olijfolie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Haal de helft van de tuinbonen uit de schil (peul).
Snijd van de andere helft de uiteinden van de peulen
en verwijder het stugge draadje dat aan de
beide zijden van de peulen zit en snijd de peulen
doormidden.
Doe de tuinbonen en de halve tuinboonpeulen in
een stoompan (of in de bovenste helft van een
couscouspan) samen met de geschilde tenen knoflook
en laat 30 minuten stomen.
De tuinbonen zullen een donkere kleur krijgen.

Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit
daarin de gemalen komijn, het paprikapoeder, de
scherpe chilipoeder en de fijngehakte ingelegde
citroen.
Voeg de gestoomde tuinbonen- en peulen en de
knoflooktenen toe en vermeng alles met een houten
lepel.
Laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven zodat
alle smaken zich goed vermengen.
Voeg zout naar smaak toe en overgiet met nog wat
goede olijfolie.

Dien koud of lauw op.




Artikel links


Geplaatst op 03 juni 2012 15:13 en 4116 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Sering  
03 jun 2012 21:46
Heb je inderdaad gemist, maar met de recepten van vandaag wordt dat weer goedgemaakt :grin: .



Amber  
04 jun 2012 17:29
Dank je wel Sering..... :grin: Ik zal proberen weer wat vaker langs te komen.
_





_
Gast  19 aug 2012 22:19
dat is overheerlijk, ik heb ze in Israël veel gegeten wowwwww