Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door j.zwiep om 12:58
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marianne om 12:58
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 12:53
_
Januitdelft Online

Door januitdelft om 12:53
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 12:51
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 12:50
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 12:48
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:47
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Briouats met aardappel en mozzarella


Briouats met aardappel en mozzarella

Het is over niet al te lange tijd weer Ramadan; bij uitstek de tijd waarin ik allerlei soorten briouats maak; heerlijk krokante Marokkaanse "loempiaatjes" met verschillende soorten vullingen.

Dit recept is er één met een aardappel/mozzarellavulling.......


Dit heb je nodig:

5 aardappelen;
1 ui;
een paar takjes platte peterselie;
een paar takjes verse koriander;
zout en peper naar smaak;
1 bolletje mozzarella;
melk;
loempiavellen (diepvries)(zie foto2);
een losgeklopt eigeel;
zonnenbloemolie.

Zo maak je het:

Schil en kook de aardappelen gaar.

Hak de uien fijn en fruit ze in wat olie met wat zout en peper
naar smaak.

Snijd het bolletje mozzarella in repen.

Prak de gekookte aardappelen fijn in een kom.
Voeg er de gefruite ui, de fijngehakte platte peterselie en
de fijngehakte verse koriander, zout en peper naar smaak
en een klein scheutje melk aan toe en vermeng alles tot
een gladde massa.

Maak langwerpige "worstjes" van de aardappelmassa en plaats
op elk daarvan een reepje mozzarella.

Leg elke vulling onderaan de punt van een vel loempiadeeg en
rol ze op tot "sigaren".(zie foto 3)
Plak het laatste puntje van het deegvel vast met wat van het
losgeklopte eigeel.

Bak de briouats met een paar tegelijk goudbruin en krokant
in de hete zonnenbloemolie.

Laat goed uitlekken op keukenpapier en eet ze heet met een
sausje naar keuze.




Diepvries loempiadeegvellen


Briouats rollen


Artikel links


Geplaatst op 03 juni 2012 18:20 en 6382 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 jun 2012 20:06
makelijk en lekker

Amber  
04 jun 2012 20:23
Ja toch? :grin:
_





_
Gast  11 jun 2012 19:45
Hallo
kan je in de diepvriezer bewaren
dank je

Amber  
12 jun 2012 12:36
Je kan ze eerst helemaal bereiden en dan ongebakken in diepvriesdozen doen (of diepvrieszakken) en dan invriezen.
_





_
Gast  30 jul 2012 22:35
Echt vet cool ouwe

Gast  03 aug 2012 17:27
Mmmh ik ga ze maken in ramadan met myn zusen me vader gaat smullen :grin: :grin: mmmmh
_





_
Gast  06 okt 2012 17:08
heell lekker! en nog snel klaar ook!