Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Mini-clafoutis met kersen


Miniclafoutis met kersen

Het is weer kersentijd; wat is er dan lekkerder dan zulke overheerlijke mini-clafoutis te maken met die lekkere rood-blauwe zomerkoninkjes?

Je kunt de kersen trouwens ook vervangen door bijvoorbeeld blauwe bessen.

Dit heb je nodig:

4 eieren;
125 gram suiker;
1 zakje vanillesuiker;
1 mespuntje zout;
100 gram bloem;
250 ml. volle melk;
30 gram roomboter + extra boter om de potjes mee
in te vetten;
700 gram donkerblauwe kersen;
poedersuiker.

Zo maak je het:

Beboter de ramequins (potjes).
Verwijder de steeltjes van de kersen en verwijder
de pitten.
Smelt de 30 gram roomboter.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los en voeg er het mespuntje zout,
de suiker en de vanillesuiker aan toe.
Vermeng alles goed.
Zeef de bloem boven het eier/suikermengsel en
roer alles goed door elkaar.
Roer er de afgekoelde gesmolten boter aan toe
en vervolgens de volle melk.

Verdeel de kersen over de potjes en schenk
daar het vloeibare mengsel overheen.

Zet de potjes in de voorverwarmde oven en laat
25 minuten bakken.

Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen tot
lauw.
Bestrooi ze met poedersuiker.

Laat verder helemaal afkoelen in de koelkast
en dien goed koud op.





Geplaatst op 05 juni 2012 22:43 en 4478 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pammie  
05 jun 2012 23:02
Heeerlijk,wat lekker

gr Pammie

Amber  
06 jun 2012 16:07
Ja toch? Gewoon maken als afsluiting van een lekker etentje........

Groetjes,
AMBER
_





_
Gast  25 aug 2012 20:51
dit heerlijke dessert gegeten bij mijn zoon maar dan warm opgediend,
een echte aanrader.