Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hehety om 12:25
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 12:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:24
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:22
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fiederelsje om 12:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door stevw00 om 12:21
_
Stevw00 Online

Door fiederelsje om 12:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door hehety om 12:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Taboulésalade


Taboulésalade

Met de (hopenlijk) warme zomerdagen in aantocht is dit een lekkere frisse salade voor bij je gegrillde vleesgerechten:

Dit heb je nodig:

300 gram bulghur of grove couscous;
2 grote vleestomaten;
9 eetlepels olijfolie;
3 citroenen;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en
verse mint;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

(het liefst 1/2 dag voor gebruik)

Was de tomaten en snijd in blokjes.

Doe de bulghur of de grove couscous in een kom samen met de fijngehakte platte peterselie en mint en de kleine blokjes tomaat.
Voeg peper en zout naar smaak toe en giet er het sap van de
3 citroenen en de 9 eetlepels olijfolie overheen.
Vermeng alles goed met elkaar.

Zet in de koelkast en schep elk uur even om.
Het toegevoegde vocht zal ervoor zorgen dat de bulghur of de couscous
zal opzwellen zodat de salade na een paar uurtjes in de koelkast
helemaal klaar is en alle smaken zijn opgenomen.







Geplaatst op 06 juni 2012 16:33 en 6705 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Sering  
06 jun 2012 16:59
Lekker hoor.
Er gaat elk jaar couscous mee in het caravankastje.
De rest van de ingrediënten haal ik bij de Franse super

Amber  
06 jun 2012 17:37
Je hebt gelijk; bij de Franse supers is zoveel meer te koop dan bij ons; zoveel keus!
Ik kijk altijd weer m'n ogen uit..... :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  05 okt 2012 15:36
Ik heb dit recept gemaakt maar het was geen succes! moet de bourghoul eerst gestoomd worden??

Amber  
05 okt 2012 15:51
De bedoeling is dat de couscous of de bulghur door het vocht van de citroenen, de tomaten en de olijfolie vanzelf opzwelt en dus zacht wordt (het moet een paar UUR in de koelkast staan).
Als je het zelf prettiger vindt om e.e.a. eerst te stomen (of te laten zwellen in kokend water) dan mag dat van mij.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  02 nov 2012 19:47
Lieve mensen ik vind dit een hele leuke site.Bedankt voor de heerlijke recepten.

Amber  
03 nov 2012 18:05
Graag gedaan!

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  23 jul 2013 10:53
hi Amber!

Dank je voor dit lekkere recept! Kan het ook goed bij gegrilde vis (sardientjes) gegeten worden? Ik maak gegrilde sardientjes en charmilla maar ik wil er nog een salade naast maken...

Alvast dank voor je reactie!

Amber  
23 jul 2013 13:34
Probeer het maar;volgens mij past het ook goed bij visgerechten.....
_





_
Gast  29 dec 2013 16:06
Super ! Ik hou van de marokkaanse keuken, vol smaak en kleur. En tajine is zo slim gemaakt , smijn favo ding in de keuken

Gast  28 jun 2014 15:09
supersite leer er een hoop van thanks! Vandaag ga ik dit gerecht uitproberen.
_