Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 12:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door hehety om 12:25
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 12:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:24
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Ofsen om 12:22
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fiederelsje om 12:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door stevw00 om 12:21
_
Stevw00 Online





_

Andere artikelen



Rijstsalade met avocado en garnalen


RIJSTSALADE MET AVOCADO EN GARNALEN

Een lekkere frisse salade van rijst met avocado en roze garnalen.......

Dit heb je nodig:

100 gram basmatirijst;
250 gram gepelde garnalen;
1 avocado;
4 kerstomaatjes in vieren gesneden;
1 klein blikje maïs (uitgelekt);
3 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Breng een ruime hoeveelheid water met wat zout aan de
kook en strooi de rijst daarin.
Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes
koken; laat dan uitlekken in een zeef.
Doe terug in de pan en laat 10 minuten staan met het
deksel er op.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak
daarin de garnalen gedurende 3 minuten; voeg peper
en zout naar smaak toe.

Schil de avocado en snijd in kleine blokjes.

Maak een sausje van de rest van de olijfolie, het citroensap
en peper en saus naar smaak.

Vermeng in een kom de gekookte en afgekoelde rijst, de
uitgelekte maïs, de gebakken garnalen (met de olie), de
blokjes avocado, de kwartjes tomaat en vermeng alles met
het olie/citroensapsausje.

Dien koud op als voorgerecht.





Geplaatst op 07 juni 2012 23:14 en 6098 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 jun 2012 09:28
Hoi Amber, gister heb ik ook een heerlijke rijstsalade gemaakt (uit het Dagkookboek van Marianne Stuit, geweldig kookboek, iedere dag andere recepten en er wordt ook rekening gehouden met de tijd van het jaar.).
Rijstsalade met kipfilet, komkommer, lente uitjes, tomaat, geroosterde paprika en een sausje van geraspte citroenschil, olijfolie, citroensap, zout en peper). Hierbij aten we een aziatische salade: Tauge (even overgieten met kokend water en goed uit laten lekken), banaan, stukjes dadel, soja saus, gemberpoeder, knoflook, peper en eventueel nog wat zout naar smaak. Heerlijk gewoon. De tweede salade was min of meer nagerecht, maar ik had de beide salades gewoon op 1 bord en ze waren lekker samen, ze bijten elkaar niet, ha! Groetjes Ilonka

Gast  08 jun 2012 12:13
Hoi Amber, ik ben vergeten bij de rijst/kip salade de verse spinazie te melden. Deze moet je ook even blancheren en goed uit laten lekken, en daarna kleiner snijden. En de komkommer zat in de tauge salade en niet in de rijst salade. En de geroosterde paprika kwam er helemaal niet in voor. Zuchterdezucht het is tijd voor het weekend geloof ik. :-). Groetjes.
_





_
Amber  
08 jun 2012 12:36
Hoi Ilonka,

Bedankt voor het doorgeven van deze saladesuggesties.
Klinken me heel lekker, dus misschien probeer ik ze wel.

groetjes en een fijn weekend,

AMBER

Gast  10 okt 2012 21:43

_