Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tinie53 om 21:34
_
Tinie53 Online

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online

Door Prlwytzkofsky om 21:28
_
Prlwytzkofsky Online

Door annemie61 om 21:27
_
Nieuw Gastenboek bericht geplaatst

Door frances om 21:24
_
Frances Online

Door Annelies1 om 21:22
_
Annelies1 Online

Door Marc om 21:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse gevulde linzensoep


Marokkaanse lizensoep

Als ik zo eens naar buiten kijk dan vind ik het bij uitstek goed weer voor een lekkere warme gevulde linzensoep.

Ook lekker: de traditionele Harirasoep, waarvan je onder dit recept de link vindt......


Dit heb je nodig:

190 gram gedroogde linzen;
1 blik tomatenblokjes;
1 in plakjes gesneden wortel;
1 gehakte ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
4 eetlepels fijngehakte bladselderij;
4 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
4 eetlepels fijngehakte verse koriander;
1 eetlepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
2 cm. verse gemberwortel (fijnraspen);
1.25 liter koud water;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Fruit de gehakte ui en knoflook in een scheut zonnenbloemolie.
Voeg er de gewassen linzen, de fijngehakte kruiden en de
specerijen aan toe met peper en zout naar smaak (of i.p.v.
zout voeg twee bouillonblokjes toe).
Roer alles goed door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes
toe.
Blijf roeren.
Voeg er dan de plakjes wortel en het koude water aan toe.
Vermeng alles goed en breng aan de kook.

Laat alles ongeveer 30 minuten (of langer totdat alles gaar is) zachtjes koken met het deksel op de pan; roer af en toe.

Wanneer alles gaar en klaar is, haal dan een soeplepel
vol uit de pan en pureer dat met een staafmixer.

Doe de gepureerde soep bij de soep in de pan en roer
alles goed door elkaar.

Dien heet op in mooie soepkommen met evt. in het
midden daarvan wat gekookte rijst.




Artikel links


Geplaatst op 08 juni 2012 14:54 en 24128 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 jan 2013 21:53
Is dit lehdes?

30min maar?

Amber  
07 jan 2013 22:17
Ja, dat is lehdes.....en dan bedoel ik van die kleintjes.
Vindt je 30 minuten koken niet genoeg, kook dan door zolang je wilt.
Uiteindelijk wordt het grootste deel van de soep gepureerd met de staafmixer.
Recepten zijn alleen maar een richtlijn; wanneer je er bepaalde zaken aan wilt veranderen dan kan dat altijd natuurlijk......
_





_
Gast  29 jan 2013 12:59
Hoi Amber,
Voor hoeveel personen is de soep?

Gr Kim

Amber  
29 jan 2013 13:44
Ligt er aan hoe groot je soepkommen/borden zijn.....en hoeveel honger jullie hebben.
Over het algemeen kan je uitgaan van 4 personen.....
_





_
Gast  09 mrt 2013 19:53
Hoi amber waarom doe je niet alle soep pureren? Ga t zo eten btw t staat te pruttelen groetjes


Amber  
10 mrt 2013 13:10
Ik vind gepureerde soep niet altijd zolekker; ik wil nog wel weten wát ik eet en niet een gepureerde massa.....als jij het wilt pureren dan mag dat van mij; ieder z'n smaak toch?
_





_
Gast  18 mrt 2013 12:03
Ten eerste wil ik even zeggen dat ik jou gerechtjes super vind en het ziet er super lekker uit echt een goed hulp in de keuken. ik heb deze soep zelf gemaakt maar bij mij waren de linzen na een half uur zachtjes koken nog steeds hard dus uiteindelijk heeft het een uur op gestaan maar was nog steeds hard bij mij heeft deze soep zeker wel 2 uur nodig om alles te garen ik ben zelf marokkaans en mijn moeder vond 30 minuutjes erg weining haha.

Groetjes Larissaa

Amber  
18 mrt 2013 14:03
Hallo Larissa,

Bedankt voor je complimenten.

V.w.b. de soep: als je die kleine linzen gebruikt dan zijn die sneller gaar dan "gewone" linzen.
Je kunt de linzen ook een nacht van tevoren onder water zetten zodat ze kunnen wellen.
In alle gevallen geldt; je moet zelf altijd kijken en proeven wanneer je iets gaar genoeg vindt.
Dus als je 30 minuten echt te weinig vindt, aarzel dan niet om de soep langer te laten koken.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  19 mrt 2013 16:15
Oh ja de linzen laten wellen in water goed idee dat ga ik de volgende keer doen als ik de heerlijke soep weer ga maken !
Dankjewel voor je reactie!

Groetjes

Gast  15 nov 2013 16:19
Echt heerlijke soep, heb 'm al verschillende keren gemaakt. Ook 'n keer inplaats van blik tomaten, een pakje kokosmelk. smullen.
_





_
Amber  
16 nov 2013 13:17
Leuk idee hoor, die cocosmelk; bedankt voor je reactie.

groetjes,
AMBER