Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse goedgevulde gerstsoep


Algerijnse goedgevulde gerstesoep

Nóg zo'n lekker alternatief voor de Marokkaanse traditionele harira en ook weer zo'n lekker soepje dat je vooral in de maand Ramadan (maar ook daarbuiten natuurlijk) kunt eten. Mmmmmmmmmm..........


Dit heb je nodig:

200 gram gerst (parelgort);
100-150 gram vlees naar keuze;
3 mooie rijpe tomaten;
2 uien;
1 middelgrote wortel;
2 handjes diepvriesdoperwten;
1 klein bosje fijngehakte platte peterselie;
1 klein bosje fijngehakte verse koriander;
1 stengel bleekselderij;
2 koffielepels tomatenpuree;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/4 koffielepel kurkuma;
1 bouillonblokje(naar eigen smaak);
zout;
zonnenbloemolie;
sap van 1/2 citroen.

Zo maak je het:

Was de parelgort; doe de gort in een zeef en spoel af
onder de koude kraan.

Hak de uien heel fijn.
Pel de tomaten (onderdompelen in kokend water en daarna
in een kom koud water; het velletje gaat er gemakkelijk vanaf).
Hak de tomaten ook zeer fijn.
Hak ook de platte peterselie en de verse koriander fijn.

Verhit in een soeppan een scheut zonnenbloemolie en voeg
er het kleingesneden vlees aan toe samen met de gehakte
uien en de fijngehakte peterselie/koriander.
Laat alles samen even fruiten zodat het vlees wat bruin wordt
en de uien glazig.
Voeg er de specerijen aan toe, roer alles door elkaar en laat
een paar minuten zachtjes stoven.

Voeg er dan de gehakte tomaten, de tomatenpuree en het ver-
kruimelde bouillonblokje aan toe en roer alles om.
Schenk er twee liter water bij.
Breng aan de kook en voeg er dan de in kleine blokjes gesneden
wortel, de diepvriesdoperwtjes en de in blokjes gesneden
selderijstengel aan toe.
Laat 1 uur zachtjes koken.

Strooi er dan de parelgort bij en roer goed zodat het niet aan
de bodem blijft plakken.
Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten zachtjes
koken.(af en toe roeren)
Roer er het citroensap doorheen.
Proef of de smaak goed is; voeg er anders nog wat peper of zout
aan toe.

Dien op in mooie grote kommen met daarbij een schaaltje dadels.




Gerst/Parelgort



Geplaatst op 08 juni 2012 15:41 en 4634 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 aug 2012 10:07
Deze soep is werkelijk heerlijk! Ik moet 'm nu voor de hele familie maken !!

Gast  03 mrt 2016 09:14
Hallo,

Heb een vraag waar heb je de parelgort/ gerst gekocht ???
_





_
Amber  
03 mrt 2016 10:57
Bij de Marokkaanse supermarkt maar het is ook verkrijgbaar bij Turkse winkels.
Heb je die nou niet bij jou in de buurt;ook bij AH en de Jumbo bijvoorbeeld kan je hiervoor terecht

Gast  10 mrt 2016 13:24
Super bedankt Amber !!!
Ik koop het dan bij de AH of anders Jumbo
Nog een andere vraag ; ben zeer nieuwsgierig hoe
parelgort/ gort wordt genoemd in het marokkaans of turks
Weet jij dat toevallig ???
Alvast bedankt voor de reactie
_





_
Amber  
10 mrt 2016 23:44
Nee sorry,mijn Arabisch is nou ook weer niet zó goed