Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Shyne om 10:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:35
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Keftaballetjes (Marokkaans gehakt) van kipfilet


Kefta van kip

Heerlijke, kruidige Marokkaanse kipgehaktballetjes aan een stokje.....

Dit heb je nodig:

3 kipfilets;
1 aardappel;
1 fijngehakte ui;
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 fijngeperst teentje knoflook;
het sap van 1 citroen;
2 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
komijnpoeder, paprikapoeder en scherpe
rode chilipeper naar smaak.

Zo maak je het:

Snijd de kipfilet eerst in stukken.
Doe die stukken in een keukenmachine samen met de
knoflook, de platte peterselie en het citroensap en
vermeng alles goed met elkaar.

Doe het kipmengsel in een kom en voeg er de fijngehakte
ui en de olijfolie aan toe en kruid met naar smaak zout,
komijnpoeder, paprikapoeder en scherpe rode chilipeper.
Meng alles met de hand goed door elkaar en vorm balletjes
van het mengsel.

Schil de (grote) aardappel en snijd die in blokjes.
Frituur de aardappelblokjes in hete olie.

Steek de keftaballetjes aan een satéstokje en wissel
ze af met de blokjes aardappel.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de keftaballetjes
om en om goudbruin en gaar.

Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.





Geplaatst op 10 juni 2012 21:24 en 8118 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 jun 2012 19:29
Hoi Amber,

Ziet er weer heerlijk uit, ik ga dit zeker een keer proberen.

Amber  
12 jun 2012 12:36
Moet je zeker doen.....
_





_
Gast  05 aug 2012 10:34
Beste Amber,

Ik heb gisteren deze kipgehakt-balletjes gemaakt. Ze waren heel erg lekker! Bedankt. Maar ik heb wat broodkruim toegevoegd aan het gehaktmengsel en de balletjes gepaneerd, omdat het gehakt uit de keukenmachine erg nattig was en kleverig.

Groetjes Jeroen.

Amber  
07 aug 2012 22:28
Prima Jeroen.......gewoon toevoegen wat je zelf lekker en beter vindt.
Elk recept is een richtlijn waar je zelf op kunt variëren.......

groetjes,
AMBER
_