Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van mosselen in chermoulasaus


Tajine van mosselen in chermoulasaus

Voor wie van mosselen houdt is dit een heerlijke Marokkaanse manier om iets heel smakelijks op tafel te zetten......

Dit heb je nodig:

Voor de mosselen:

2 kilo mosselen (in de schelp);
4 fijngehakte tomaten;
1 koffielepel tomatenpuree;
2 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels water.

Voor de Chermoula (marinade/saus):

3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
2 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Meng in een schaal alle ingrediënten voor de chermoula.
Zet apart.

Was de mosselen goed (de mosselen die open staan en die
als je erop tikt open blijven staan die gooi je weg)
en doe ze in een ruime kookpan.
Voeg daar 2 grote glazen water aan toe, breng aan de
kook en laat 10 minuten koken met het deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn.
Haal alle mosselen uit de schelpen en houd apart.

Doe in een tajine (of in een pan) de gehakte tomaten, de
tomatenpuree, de chermoulasaus, de olijfolie en de
4 eetlepels water.
Roer alles goed door elkaar.
Breng aan de kook, zet dan laag en laat met het deksel
op de tajine (of op de pan) zachtjes sudderen.
Voeg er dan de gekookte mosselen aan toe, vermeng
ze goed met de saus en laat nog 10 minuten sudderen.

Dien de mosseltajine kokend heet op met daarbij lekker
knapperig Marokkaans (of Turks) brood.







Geplaatst op 16 augustus 2012 12:45 en 6101 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 nov 2015 14:46
ik heb grote eters thuis...waar kan ik dit nog mee serveren? ipv brood

Amber  
06 nov 2015 22:54
Traditioneel wordt in Marokko een tajine altijd geserveerd met daarbij Marokkaans brood. Ook traditie is het om met de hand te eten, dus doopt men stukjes brood in de saus met de mosselen e.d. en eet men dat op die manier.
Je zou, als je dat lekker vindt, naar eigen keuze er couscous, bulghur en/of verschillende frisse salades bij kunnen serveren.
_