Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online

Door Annemarie. om 00:15
_
Annemarie. Online

Door jocowi om 00:15
_
Jocowi Online





_

Andere artikelen



Tajine van mosselen in chermoulasaus


Tajine van mosselen in chermoulasaus

Voor wie van mosselen houdt is dit een heerlijke Marokkaanse manier om iets heel smakelijks op tafel te zetten......

Dit heb je nodig:

Voor de mosselen:

2 kilo mosselen (in de schelp);
4 fijngehakte tomaten;
1 koffielepel tomatenpuree;
2 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels water.

Voor de Chermoula (marinade/saus):

3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
2 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Meng in een schaal alle ingrediënten voor de chermoula.
Zet apart.

Was de mosselen goed (de mosselen die open staan en die
als je erop tikt open blijven staan die gooi je weg)
en doe ze in een ruime kookpan.
Voeg daar 2 grote glazen water aan toe, breng aan de
kook en laat 10 minuten koken met het deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn.
Haal alle mosselen uit de schelpen en houd apart.

Doe in een tajine (of in een pan) de gehakte tomaten, de
tomatenpuree, de chermoulasaus, de olijfolie en de
4 eetlepels water.
Roer alles goed door elkaar.
Breng aan de kook, zet dan laag en laat met het deksel
op de tajine (of op de pan) zachtjes sudderen.
Voeg er dan de gekookte mosselen aan toe, vermeng
ze goed met de saus en laat nog 10 minuten sudderen.

Dien de mosseltajine kokend heet op met daarbij lekker
knapperig Marokkaans (of Turks) brood.







Geplaatst op 16 augustus 2012 12:45 en 6275 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 nov 2015 14:46
ik heb grote eters thuis...waar kan ik dit nog mee serveren? ipv brood

Amber  
06 nov 2015 22:54
Traditioneel wordt in Marokko een tajine altijd geserveerd met daarbij Marokkaans brood. Ook traditie is het om met de hand te eten, dus doopt men stukjes brood in de saus met de mosselen e.d. en eet men dat op die manier.
Je zou, als je dat lekker vindt, naar eigen keuze er couscous, bulghur en/of verschillende frisse salades bij kunnen serveren.
_