Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Xander1 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:35
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:32
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kipfilets met citroen en kappertjes


Kipfilets met citroen en kappertjes

Gemakkelijk en snel te maken smakelijk kipgerecht
met het frisse van citroen en het hartige van
groene kappertjes.....

Dit heb je nodig:

2 kipfilets in grote stukken gesneden;
2 fijngehakte tenen knoflook;
2 fijngehakt sjalotjes
200 ml. kippenbouillon (van een blokje);
3-4 plakken citroen;
het sap van 1 citroen;
45 gram boter;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
bloem;
zout en peper naar smaak;
olijfolie;
kappertjes.

Zo maak je het:

Vermeng wat bloem met zout en peper en rol de
stukken kipfilet daar doorheen.
Schud overtollig bloem er af.

Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak de stukken kipfilet daar om en om in aan totdat
ze aan alle kanten goudbruin en gaar zijn.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Fruit in dezelfde pan de sjalotjes; laat ze 2 minuten
glazig worden en voeg er de gehakte knoflooktenen
aan toe (zorg dat de knoflook niet verbrand, want
anders gaat ze bitter smaken) en laat alles nog
2 minuten zachtjes fruiten.

Voeg er de kippenbouillon aan toe, breng weer aan
de kook, voeg er het citroensap aan toe en laat
alles inkoken tot een wat dikkere saus.

Voeg de in stukjes gesneden boter (evt.bebloemd)
toe aan de saus en ook de kappertjes (hoeveelheid naar
smaak) en de plakjes citroen.
Laat nog 2 minuten meesudderen.

Voeg er de warmgehouden kipfilet aan toe en warm
nog een paar minuten mee in de saus.

Bestrooi met de fijngehakte platte peterselie.

Dien op met gebakken aardappelen of frites en een
lekkere salade.
Vergeet ook niet wat brood erbij te serveren.





Geplaatst op 17 oktober 2012 13:40 en 4796 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 nov 2012 14:17
Dit lijkt me erg lekker, ga ik zeker proberen. Voeg ik misschien ook nog wat pekelvocht van de kappertjes toe.
Gr,
Robert

Amber  
30 nov 2012 14:42
Dat zou kunnen Robert.....veel succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  25 jan 2013 20:14
Vandaag gegeten, was heerlijk!

Amber  
25 jan 2013 20:25
Mooi zo; ben blij dat te lezen.....
_