Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Acsis om 17:26
_
Acsis Online

Door dagmar57 om 17:25
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door aaltje om 17:21
_
Aaltje Online

Door fiederelsje om 17:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Catharina70 om 17:20
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door theDon om 17:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 17:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door theDon om 17:10
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse wittebonenschotel met merguezworstjes


Algerijnse wittebonenschotel met merguezworstjes

Vooral met dit kille herfstweer een lekker heet en
voedzaam gerecht met kruidige merguezworstjes...

Dit heb je nodig:

350 gram witte bonen (1 nacht laten weken in water);
merguezworstjes;
1 wortel;
1 vastkokende aardappel;
1 ui;
3 tenen knoflook;
2 stengels bleekselderij;
4 tomaten;
1 eetlepel tomatenpuree;
1 eetlepel olijfolie;
2 eetlepels gemalen koriander;
paprika- en komijnpoeder naar smaak;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de fijngehakte
ui, knoflook en de in kleine stukjes gesneden wortel aan
toe.
Schep alles om en laat een paar minuten aanfruiten.

Doe er 1 1/2 liter water bij, de uitgelekte witte bonen,
de zeer fijn gesneden bleekselderij, de gepelde en fijn-
gehakte tomaten, de tomatenpuree en peper, komijn-
poeder, paprikapoeder en zout naar smaak.
Schep alles goed door elkaar, breng aan de kook en laat
op zacht vuur gaar worden.

Voeg op 15 minuten voor het einde van de kooktijd de
in blokjes gesneden aardappel en de merguezworstjes
toe.

Proef of alles goed op smaak is en voeg er dan de gemalen
koriander aan toe.
Laat pruttelen tot de saus lekker dik is.

Kokendheet opdienen met daarbij lekker Marokkaans brood.





Geplaatst op 17 oktober 2012 14:25 en 2995 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 dec 2012 16:29
Lekker hoor amber, ben het nu aan het maken en het huis ruikt heerlijk.. Kun je binnenkort wat meer egyptische gerechten eropzetten? ik ben getrouwd met een egyptische man en ik kan wel aardig wat maken maar misschien heb jij nog suggesties? groetjes esra

Amber  
25 dec 2012 14:02
Hallo Esra,

Tja, op dit weblog plaats ik recepten die ik zelf lekker vind en die niet al te moeilijk te maken zijn.
Wanneer ik ooit tegen zo'n dergelijk Egyptisch recept aanloop, dan zal ik die zeker plaatsen.
Kunnen alle andere Marokkaanse/Arabische recepten je niet bekoren?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  28 dec 2012 10:30
hOI aMBER! tuurlijk wel je recepten zijn geweldig, ik ben zelf van turks/syrisch afkomst en heb een hollandse moeder, en wat je normaal van huis uit meekrijgt voordat je gaat trouwen heb ik nu via jou site allemaal geleerd en mijn man vind marokkaans eten zowiezo heerlijk, wilde hem alleen graag verrassen met een leuk egyptischrecept een keer (dat was de reden dat ik het vroeg) Verder haal ik elke dag wel een eker een recept van je blog af! Ik hoop nog jaren van je recepten te mogen genieten. Groetjes van Esra

Amber  
28 dec 2012 16:10
Hallo Esra,

Nou dan wens ik je nog heel veel plezier met alle recepten; regelmatig plaats ik nieuwe dus het is voorlopig nog niet op...... :grin:

groetjes en een fijne jaarwisseling,
AMBER
_





_
Gast  25 jun 2013 18:04
Hoi kun je de witte bonen ook door rode bonen veranderen want ben vergeten mijn witte te laten weken

Amber  
25 jun 2013 18:08
Van mij mag het; als je bruine bonen lekker vindt (uit blik bedoel je zeker?) dan moet je die maar gebruiken.
Het wordt dan natuurlijk wel een heel ander recept.....
De bonen van jou komen uit blik dus die hoeven niet meer te koken.
_