Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Spliterwtensoep met vermicelli


Spliterwtensoep met vermicelli

Ik ben een liefhebster van erwtensoep (zie ook de link onder het recept)
maar deze soep is weer eens iets anders......

Dit heb je nodig:

1 kop (kop = 250 ml.) spliterwten;
2 middelgrote uien;
1 wortel;
1 1/4 liter water;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
1 laurierblaadje;
een handvol vermicelli;
1/2 citroen;
fijngehakte platte peterselie;
olie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Spoel de spliterwten en laat ze uitlekken.
Hak de uien fijn en snijd de wortel in zeer
kleine stukjes.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit daar
de fijngehakte uien in.
Voeg de uitgelekte spliterwten toe, de peper,
het komijnpoeder en het laurier-blaadje
(zout pas toevoegen op het einde van de kooktijd).

Voeg 1 1/4 liter water toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep zachtjes gaarkoken.
(in een snelkookpan ongeveer 30 minuten).

Verwijder het laurierblaadje en mix de soep glad
met een staafmixer (je kunt de soep ook zó laten
als je dat lekkerder vindt).

Voeg op het laatst de vermicelli toe en zout naar smaak.
Laat nog zachtjes doorkoken totdat ook de vermicelli
zacht is.
Roer er het sap van de halve citroen doorheen en bestrooi
met de fijngehakte platte peterselie.

Dien de soep op in mooie soepkommen.




Artikel links


Geplaatst op 17 oktober 2012 16:11 en 4173 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.