Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chermoula, hoe maak je dat?


CHERMOULA

Het is een saus, een (vis, kip en vlees-)marinade, door de rijst of anders is het ook erg lekker om met een stuk Marokkaans brood te eten; kijk maar wat je er zelf mee wilt doen.....

Dit is een lekker recept voor de beroemde Marokkaanse CHERMOULA:

Dit heb je nodig:

1 grote bos platte peterselie;
1 grote bos verse koriander;
3-4 flinke tenen knoflook;
zout naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
het sap van 1 citroen;
olijfolie;
1/2 koffielepel paprika- of (iets pittiger)
chilipoeder.

Zo maak je het:

Het beste is om de ingrediënten fijn te stampen
in een vijzel maar als je die niet hebt doe je het
volgende:

Hak de platte peterselie en de verse koriander zeer fijn en
pers de tenen knoflook.
Doe alles in een kom en voeg daar zout naar smaak, de
zwarte peper, het komijnpoeder, het paprika- of het chili-
poeder en het citroensap aan toe en vermeng alles goed.
Roer er dan een half Marokkaans theeglas (= een flinke
scheut) olijfolie doorheen.
Klaar!

Je kunt de chermoula minstens 1 week bewaren in de koelkast
mits je het bewaart met een laagje olijfolie er bovenop in een
goed afgesloten pot.




CHERMOULA 2



Geplaatst op 09 november 2012 12:52 en 8280 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.