Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door christoffel om 10:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:42
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door anneliesk om 10:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door HansvanDeventer om 10:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pizzabroodjes


Pizzabroodjes

Zijn jullie ook zo gek op pizza's?
Lekker dan ook dat je zo'n pizzavulling
ook mooi kunt verwerken in een krokant
bladerdeegbroodje........

Dit heb je nodig:

plakjes diepvries bladerdeeg;
1 blikje tonijn naturel;
1 groene paprika;
2 eetlepels tomatenpuree;
1/2 eetlepel fijngehakte verse basilicum;
geraspte kaas (naar keuze);
een beetje harissa;
1 mespunt thijm/oregano;
zout en peper naar smaak;
1 eigeel;
sesamzaad en maanzaad.

Zo maak je het:

Snijd de groene paprika in kleine stukjes.

Vermeng in een kom de uitgelekte tonijn met de 2 eetlepels
tomatenpuree, zout en peper naar smaak, de harissa en de
basilicum en thijm/oregano.
Alles goed vermengen met een vork en voeg er dan de
fijngesneden paprika en de geraspte kaas (naar smaak) aan toe.
Opnieuw alles goed vermengen.

Maak de ontdooide plakjes bladerdeeg iets platter met behulp
van een deegroller (vergeet niet je werkplek eerst met wat bloem
te bestuiven).
Steek er met een uitsteekvorm (of met een glas) rondjes uit en
schep op elk rondje een beetje van de bereide vulling.
Gebruik wat losgeklopt eiwit om de randen van de rondjes in
te smeren om de broodjes dicht te "plakken".(zie foto 2)


Je kunt, als je dat wilt, met een scherp mesje sneetjes maken

op de bovenkant van het broodje.

Kwast elk broodje in met wat losgeklopt eigeel en bestrooi met
sesamzaadjes of maanzaadjes.

Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze op 200 graden in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Lekker heet opdienen.




Pizzabroodjes vullen


Pizzabroodjes2



Geplaatst op 09 november 2012 15:16 en 5416 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 nov 2012 19:52
hoi ik maakt al eerder tonijn broodjes maar ga deze ook een proberen
:grin:

Amber  
17 nov 2012 13:05
Goed zo; succes daarbij en eet smakelijk!
_





_
Gast  04 jan 2013 10:47
Hallo Amber,

U gebruikt vaak tonijn in uw gerechten maar we eten geen tonijn omdat deze dieren op een verschrikkelijke manier gedood worden. Kunt u aangeven wat ik in plaats van tonijn kan gebruiken in bijvoorbeeld salades en pizzabroodjes en of in hoofdgerechten?

Met vriendelijke groet,

Josje


Amber  
04 jan 2013 16:26
Hallo Josje,

Ja, je zou bijv. gerookte makreel kunnen gebruiken; die vis heeft natuurlijk wel een uitgesprokener smaak.

groetjes,
AMBER
_