Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Rijstdessert met sinaasappel en saffraan



Een heerlijk zoet rijstdessert met een pittige "touch" van
sinaasappelschilletjes en saffraan........

Dit heb je nodig:

200 gram ronde rijst;
1liter volle melk;
1 onbehandelde of schoongeboende sinaasappel;
10 cl. room;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 mespuntje saffraanpoeder of draadjes;
zout.
evt. wat mintblaadjes;
90 gram suiker.

Zo maak je het:

Ga eerst de sinaasappelschilletjes confijten:
Schil de sinaasappel zeer dun (evt. met een dunschiller)
en zorg ervoor dat je het witte deel van de schil niet
meeschilt.
Snijd de schil in dunne reepjes.
Doe die in een pannetje samen met wat suiker en bedek
met water.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat pruttelen
totdat de schilletjes zacht zijn.
Giet af.

Breng in een pan de melk aan de kook,samen met een
deel van de geconfijte sinaasappelschilletjes, de suiker
en een mespuntje zout.
Strooi de rijst in de kokende melk en laat op een laag
vuur ongeveer 45 minuten koken.
Roer regelmatig met een houten lepel zodat de rijst
niet aan de bodem van de pan blijft plakken.

Pers de sinaasappel uit.
Voeg het sap en de room aan het einde van de kooktijd
van de rijst toe aan het mengsel.
Roer er ook het kaneelpoeder en de saffraan doorheen.
Laat nog vijf minuten al roerend pruttelen.
Bedek met plasticfolie en laat helemaal afkoelen.

Schep het rijstdessert in mooie glazen en versier met de
rest van de geconfijte sinaasappelreepjes.
Je kunt het ook extra versieren met een blaadje munt.

Koud opdienen.





Geplaatst op 11 november 2012 20:56 en 3817 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.