Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Amandeldessert met sinaasappel


amandeldessert met sinaasappel

Nog zo'n heerlijk oosters dessert.......een fijne combi van
amandelen en sinaasappel......

Dit heb je nodig:

200 fijngehakte witte amandelen;
2 g (= een paar druppels) amandelextract;
4 sinaasappels;
500 gram dunne room;
500 gtam volle melk;
8 eigelen;
240 gram suiker;
40 gram poedersuiker;
10 gram bloem.

Zo maak je het:

Maak eerst de crème:
Breng de melk samen met de room en het amandelextract
aan de kook.
Vermeng in een kom de losgeroerde eigelen met 140 gram
suiker.
Giet een klein scheutje van het room/melk-mengsel bij
het ei/suiker-mengsel.
Goed roeren.
Giet dan dat mengsel weer bij het restant melk/room.
Roer alles goed door elkaar en laat dan 30 minuten
afkoelen.

Giet de crème in vuurvaste schaaltjes en zet ze 40
minuten in een voorverwarmde oven op 90 graden.
Laat afkoelen als ze uit de oven komen en laat
daarna nog minstens 6 uur koelen in de koelkast.

Schil de sinaasappels en verdeel in partjes.
Als je het nog mooier wilt doen, snijd de partjes dan
tussen de vliesjes uit met een scherp mes.

Maak de amandelcrumble:
Vermeng de gehakte amandelen, 100 gram suiker,
de poedersuiker en de bloem met elkaar.
Rooster dit mengsel op een met bakpapier belegde
bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden
totdat de amandelcrumble mooi goudbruin is.

Versier de amandelcrème met de sinaasappelpartjes
en bestrooi met de amandelcrumble.





Geplaatst op 11 november 2012 21:23 en 4061 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Carduelis  
19 nov 2012 13:49
Hallo Amber,
Inderdaad een heerlijk dessert !!!!!
Het was een verrassing voor mijn gasten na de rijkelijk gevulde, Harirasoep, Marokkaanse gehaktballetjes en de vis en konijn Tajine gerechten.
Ik dacht dat de room min of meer een creme brulee achtige dikte zou krijgen, maar het kreeg ongeveer de dikte van een goede vla. de sinaasappels heb ik ontdaan van de vliesjes en de crumble was heerlijk.
Die smaakt trouwens ook lekker op "Turkse yoghurt" !!!!
Je fan: Aad

Amber  
19 nov 2012 14:26
Fijn dat het je allemaal goed bevallen is Aad en dat ook je gasten hebben genoten van je kookkunsten.
Bedankt voor je reactie,

groetjes,
AMBER
_