Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door sammie49 om 08:39
_
Sammie49 Online

Door hansblaauw om 08:38
_
Hansblaauw Online

Door gerard99 om 08:38
_
Gerard99 Online

Door TontenBrinke om 08:38
_
TontenBrinke Online

Door AngelB om 08:38
_
AngelB Online

Door Catharina70 om 08:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Josta48 om 08:32
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door greet65 om 08:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen


Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen

Een fijn tajinegerecht met kabeljauw-of koolvisgehaktballetjes.

Dit heb je nodig:

400 gram kabeljauw of koolvisfilets;
1/4 ingelegde citroen (zonder pulp);
1 laurierblaadje;
1 teen knoflook;
1/2 bosje verse koriander;
2 eetlepels tomatenpuree;
1 tomaat;
1/2 paprika (rood of geel);
olijfolie:
zout en peper naar smaak;
saffraanpoeder (kleurstof);
1 glas water.

Zo maak je het:

Maal de vis fijn in een keukenmachine.
Houdt apart.

Hak de ingelegde citroen zonder de pulp fijn samen
met de verse koriander en de teen knoflook.
Voeg dat aan de gemalen vismassa toe en breng op
smaak met zout en peper naar smaak.
Draai er kleine balletjes van.

Verhit in een tajine (of een kook/braadpan) een
scheut olijfolie en voeg daar de tomatenpuree
aan toe en de in stukjes gesneden tomaat.
Fruit alles even aan en voeg een half pakje
saffraanpoeder toe.
Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Doe er het laurierblaadje bij en de halve paprika
in smalle reepjes gesneden.

Bedek het geheel met het glas water en breng aan
de kook.
Laat de massa een paar minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg de visballetjes toe.

Doe het deksel op de tajine/kook-/braadpan en
laat 15/20 minuten stoven op laag vuur.

Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal
Versier naar smaak met een takje thijm en/of citroen.
Geef er lekker Marokkaans brood bij.





Geplaatst op 19 november 2012 22:43 en 3524 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.