Een fijn tajinegerecht met kabeljauw-of koolvisgehaktballetjes.
Dit heb je nodig:
400 gram kabeljauw of koolvisfilets;
1/4 ingelegde citroen (zonder pulp);
1 laurierblaadje;
1 teen knoflook;
1/2 bosje verse koriander;
2 eetlepels tomatenpuree;
1 tomaat;
1/2 paprika (rood of geel);
olijfolie:
zout en peper naar smaak;
saffraanpoeder (kleurstof);
1 glas water.
Zo maak je het:
Maal de vis fijn in een keukenmachine.
Houdt apart.
Hak de ingelegde citroen zonder de pulp fijn samen
met de verse koriander en de teen knoflook.
Voeg dat aan de gemalen vismassa toe en breng op
smaak met zout en peper naar smaak.
Draai er kleine balletjes van.
Verhit in een tajine (of een kook/braadpan) een
scheut olijfolie en voeg daar de tomatenpuree
aan toe en de in stukjes gesneden tomaat.
Fruit alles even aan en voeg een half pakje
saffraanpoeder toe.
Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Doe er het laurierblaadje bij en de halve paprika
in smalle reepjes gesneden.
Bedek het geheel met het glas water en breng aan
de kook.
Laat de massa een paar minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg de visballetjes toe.
Doe het deksel op de tajine/kook-/braadpan en
laat 15/20 minuten stoven op laag vuur.
Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal
Versier naar smaak met een takje thijm en/of citroen.
Geef er lekker Marokkaans brood bij.