Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 15:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online





_

Andere artikelen



Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen


Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen

Een fijn tajinegerecht met kabeljauw-of koolvisgehaktballetjes.

Dit heb je nodig:

400 gram kabeljauw of koolvisfilets;
1/4 ingelegde citroen (zonder pulp);
1 laurierblaadje;
1 teen knoflook;
1/2 bosje verse koriander;
2 eetlepels tomatenpuree;
1 tomaat;
1/2 paprika (rood of geel);
olijfolie:
zout en peper naar smaak;
saffraanpoeder (kleurstof);
1 glas water.

Zo maak je het:

Maal de vis fijn in een keukenmachine.
Houdt apart.

Hak de ingelegde citroen zonder de pulp fijn samen
met de verse koriander en de teen knoflook.
Voeg dat aan de gemalen vismassa toe en breng op
smaak met zout en peper naar smaak.
Draai er kleine balletjes van.

Verhit in een tajine (of een kook/braadpan) een
scheut olijfolie en voeg daar de tomatenpuree
aan toe en de in stukjes gesneden tomaat.
Fruit alles even aan en voeg een half pakje
saffraanpoeder toe.
Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Doe er het laurierblaadje bij en de halve paprika
in smalle reepjes gesneden.

Bedek het geheel met het glas water en breng aan
de kook.
Laat de massa een paar minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg de visballetjes toe.

Doe het deksel op de tajine/kook-/braadpan en
laat 15/20 minuten stoven op laag vuur.

Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal
Versier naar smaak met een takje thijm en/of citroen.
Geef er lekker Marokkaans brood bij.





Geplaatst op 19 november 2012 22:43 en 3395 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.