Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Appels uit de oven met amandelcrumble en caramelsaus


Appels uit de oven met amandelcrumble en caramelsaus

Een verukkelijk zoet en "sticky" dessert.....

Dit heb je nodig:

Voor 2 appels:

2 appels naar keuze (Jonagold bijvoorbeeld);
70 gram blanke amandelen;
100 gram lichtbruine basterdsuiker;
6 eetlepels water.

Voor de caramelsaus:

5 eetlepels suiker vermengd met ongeveer 4 eetlepels water;
15 gram roomboter;
1 koffielepel crème fraîche.

Zo maak je het:

Was de appels en droog ze af.
Verwijder de klokkenhuizen met een appelboor of met
een mesje.

Hak de amandelen grof samen met de basterdsuiker.

Plaats de appels in een ingevet ovenschoteltje en vul
de appels met het amandel/suikermengsel.
Goed volstoppen met een kop erbovenop.
Besprenkel elke appel met 3 eetlepels water.

Plaats de appels in de zeer hete voorverwarmde oven
op 220 graden voor ongeveer 40 minuten.
Laat als dat nodig is, wat langer bakken.
De appel moet echt zacht zijn en de amandelcrumble
gecaramelliseerd.

Haal de appels uit de oven en laat afkoelen tot lauw.

Maak de caramelsaus door de in water opgeloste suiker
in een pannetje op hoog vuur te verhitten.
Als de caramel mooi bruin wordt (niet te donker) voeg
er dan (van het vuur af) de roomboter en crème fraîche
aan toe.
Goed door elkaar toeren.

Zet de appels op dessertbordjes en giet daar de caramel-
saus overheen.
Meteen opdienen.





Geplaatst op 24 november 2012 15:52 en 4322 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 nov 2013 11:26
Moeten de appels geschild worden voordat ze in de oven gaan?

Amber  
26 nov 2013 12:33
Zoals in het recept staat was je de appels en droog je ze af.
Je mag ze van mij schillen als je dat lekkerder vindt, maar dan worden ze minder stevig na het bakken.
De schil van de appel houd de appel bij elkaar als het ware.
_