Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Weerhier om 05:36
_
Weerhier Online

Door jocowi om 05:32
_
Jocowi Online

Door ido om 05:20
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:15
_
Ido Online

Door flexion10 om 05:09
_
Flexion10 is vandaag Jarig

Door GrardLips om 05:09
_
GrardLips is vandaag Jarig

Door Maus om 05:09
_
Maus is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Kiptajine met gedroogde tomaten en ingelegde citroen


Kiptajine met gedroogde tomaat en ingelegde citroen

Dit is een 2-persoonstajine van kip
met traditionele ingelegde citroen
en daarnaast gedroogde tomaat;
héééérlijk........

Dit heb je nodig:

2 flinke kippenbouten;
5 gedroogde tomaten;
1 ingelegde citroen;
1 ui;
olijfolie;
1 theelepel gemberpoeder;
1/2 theelepel komijnpoeder;
zout en peper naar smaak;
1 theeglas water;
geroosterde sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Snijd beide kippenbouten doormidden.
Doe ze in een tajine of in een ovenschaal.

Hak de ui zeer fijn en strooi over de kipdelen.
Bestrooi met de specerijen en zout en peper
naar smaak.
Bedek met het glas water.
Verdeel de gedroogde tomaten en de in
reepjes gesneden ingelegde citroen (pulp
van binnen verwijderen) en besprenkel
alles met olijfolie.
Zet het deksel op de tajine en laat het
gerecht in 1 uur zachtjes gaar stoven.
Voeg water toe als dat nodig is.

Heb je geen tajine en heb je alles in een
ovenschaal gedaan, bedek die dan met
aluminiumfolie en zet 1 uur in de op
200 graden voorverwarmde oven.
Verwijder op het einde het alufolie en
laat de kip goudbruin worden onder
de grill.

Bestrooi in beide gevallen voor het opdienen
met geroosterde sesamzaadjes.

Geef er Marokkaans/Turks brood en salade
bij.





Geplaatst op 24 november 2012 17:28 en 4465 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  18 nov 2013 13:48
ik ben heel blij met uw site, heb er een hoop van geleerd.
Bedankt.
Vr.Gr. Rajaa

Amber  
18 nov 2013 15:00
Hartstikke fijn dat je iets hebt kunnen leren van de recepten op mijn weblog.
Ik wens je er heel veel plezier mee.....

groetjes,
AMBER
_