Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Shyne om 10:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:35
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 10:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met gedroogde tomaten en ingelegde citroen


Kiptajine met gedroogde tomaat en ingelegde citroen

Dit is een 2-persoonstajine van kip
met traditionele ingelegde citroen
en daarnaast gedroogde tomaat;
héééérlijk........

Dit heb je nodig:

2 flinke kippenbouten;
5 gedroogde tomaten;
1 ingelegde citroen;
1 ui;
olijfolie;
1 theelepel gemberpoeder;
1/2 theelepel komijnpoeder;
zout en peper naar smaak;
1 theeglas water;
geroosterde sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Snijd beide kippenbouten doormidden.
Doe ze in een tajine of in een ovenschaal.

Hak de ui zeer fijn en strooi over de kipdelen.
Bestrooi met de specerijen en zout en peper
naar smaak.
Bedek met het glas water.
Verdeel de gedroogde tomaten en de in
reepjes gesneden ingelegde citroen (pulp
van binnen verwijderen) en besprenkel
alles met olijfolie.
Zet het deksel op de tajine en laat het
gerecht in 1 uur zachtjes gaar stoven.
Voeg water toe als dat nodig is.

Heb je geen tajine en heb je alles in een
ovenschaal gedaan, bedek die dan met
aluminiumfolie en zet 1 uur in de op
200 graden voorverwarmde oven.
Verwijder op het einde het alufolie en
laat de kip goudbruin worden onder
de grill.

Bestrooi in beide gevallen voor het opdienen
met geroosterde sesamzaadjes.

Geef er Marokkaans/Turks brood en salade
bij.





Geplaatst op 24 november 2012 17:28 en 4310 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  18 nov 2013 13:48
ik ben heel blij met uw site, heb er een hoop van geleerd.
Bedankt.
Vr.Gr. Rajaa

Amber  
18 nov 2013 15:00
Hartstikke fijn dat je iets hebt kunnen leren van de recepten op mijn weblog.
Ik wens je er heel veel plezier mee.....

groetjes,
AMBER
_