Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marianne om 10:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fraagis om 10:45
_
Fraagis Online

Door anneliesk om 10:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door christoffel om 10:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:42
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Tunesische "tajine"- quiche


Tunesische tajine/quiche

Dit is een Tunesische tajine gemaakt op de manier van een quiche.
Een Tunesische tajine heeft niets te maken met een tajine zoals
we die kennen in andere Noord-Afrikaanse landen.
Een Tunesische tajine is een gerecht met groenten, vlees,kip of
vis en dan vermengd met geklopte eieren.
Onderaan dit recept vind je een paar recepten van Tunesisch tajine.

Dit heb je nodig:

Een ronde lage bakvorm van 26 cm.

1 rol vers bladerdeeg of velletjes diepvries bladerdeeg;
8 eieren;
4 of 5 vastkokende aardappels in dunne plakjes;
1 grote ui in plakjes;
4 plakjes smeltkaas;
1 blikje tonijn naturel;
1 handje diepvries doperwtjes;
100 gram geraspte Gruyèrekaas (of jonge kaas);
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Bak de aardappelplakjes en de uienplakjes in een scheut olie
in een koekenpan tot ze zacht zijn.
Schep ze dan op een bord bedekt met keukenpapier en
laat uitlekken.

Bedek de ingevette bakvorm met het bladerdeeg en prik
daar gaatjes in met een vork.
Bedek de bodem met de gebakken aardappelschijfjes en
verdeel daar de gebakken uien over.
Verbrokkel de uitgelekte tonijn over de uien heen.
Bedek met de plakjes smeltkaas (of cheddar) en verdeel
de doperwtjes er overheen.
Bestrooi met geraspte Gruyèrekaas (of jonge kaas).

Klop de eieren los in een kom met peper en zout naar smaak
en giet dat over de ingrediënten in de bakvorm.

Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de quiche
goudbruin is.

Serveer warm met daarbij een lekkere groene salade.






Artikel links


Geplaatst op 27 november 2012 00:23 en 7905 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 mei 2013 14:13
Je kan het ook gewoon in een ronde, rechthoekige of vierkante ovenschaal gieten en daarin bakken.
Er bestaan eindeloos veel varianten op deze Tunesische tajine.

Smakelijk x

Amber  
06 mei 2013 14:20
Ik weet het...er staan ook meerdere Tunesische tajinerecepten op dit weblog.
Dit recept hierboven is een variatie op een "gewoon" tajinerecept, dat je normaal gesproken zonder bladerdeeg maakt; dit is meer een quiche, een hartige taart dus, waar je eerst de bakvorm met deeg bekleed.

_