Ter afsluiting van een overvloedige maaltijd is niets zo lekker als deze gemarineerde frisse en kruidige clementinesalade......
Dit heb je nodig:
30 cl. water;
120 gram suiker;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
1 kaneelstokje;
1 kruidnagel;
2 of 3 draadjes saffraan;
6 gepelde en in partjes gesneden/verdeelde clementines;
steranijs voor de versiering.
Zo maak je het:
Doe in een pannetje het water, de suiker, het oranjebloesem-
water, het kaneelstokje, de kruidnagel en de draadjes
saffraan.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de mandarijnpartjes er bij en roer door elkaar.
Haal van het vuur wanneer alles weer aan de kook
komt.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel.
Schep de partjes in mooie schaaltjes en laat
helemaal afkoelen.
Zet dan nog een tijdje in de koelkast tot het
opdienen.
Dien koud op versierd met een steranijsje en evt
een stukje van het kaneelstokje.