Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chorba met garnalen en couscous


chorba met garnalen en couscous

Een lekkere chorba, een soep dus, met couscous en garnalen.....

Dit heb je nodig:

1 waterglas vol grove couscous;
300 gram ongekookte gepelde garnalen;
1/2 bosje platte peterselie;
1/2 bosje verse koriander;
1 stengel bleekselderij;
1 ui;
1 tomaat;
2 wortelen;
1 goeie handvol (diepvries) doperwtjes;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
2 eetlepels smen of ghee (geklaarde boter) of anders
een klontje roomboter en 2 eetlepels zonnenbloemolie;
zout en peper naar smaak;
(of i.p.v. zout 2 bouillonblokjes);
het sap van 1/2 citroen.

Zo maak je het:

Schrap en was de worteltjes en snijd ze in kleine stukjes,
verwijder de draden met een dunschiller van de stengel
bleekselderij en snijd die ook in stukjes.

Hak in een hakmolen de ui samen met de platte peterselie
en de verse koriander fijn.
Snijd de tomaat doormidden en rasp de twee helften zodat
je tomatenpulp krijgt.
(je kan de tomaat ook fijn hakken in de hakmolen.

Verhit in een pan de smen of de ghee en als je dat niet hebt
het klontje boter en de twee eetlepels zonnenbloemolie.
Fruit er al roerend de fijngehakte ui/platte peterselie/verse
koriander in aan.
Voeg er de tomatenpulp en de specerijen aan toe en bak
mee.
Doe er dan de wortelstukjes, de bleekselderijstukjes en de
doperwtjes bij, schep alles om en laat 5 minuten meefruiten.

Giet er 1-1 1/2 liter water bij en breng aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg er de ongekookte garnalen en de couscous aan toe.
Roer door elkaar en laat nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken.

Roer er het sap van 1/2 citroen doorheen.
Dien op in mooie soepkommen en serveer daarbij wat dadels.





Geplaatst op 30 november 2012 01:33 en 3384 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  10 feb 2013 22:25
Wat een lekkere combinaties in deze soep! We hebben deze chorba opgenomen in de 10 verwarmende winterse (maaltijd)soepen op AugurkenMetSlagroom (door te linken naar deze blog natuurlijk)

Amber  
11 feb 2013 16:07
Hallo "Gast".....

Ben vereerd dat dit soepje door jullie is opgenomen in jullie soeplijst.
Heb je ook al eens bij mijn andere soeprecepten op dit weblog gekeken?

groetjes,
AMBER
_