Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door paulgolsteijn om 20:55
_
Paulgolsteijn Online

Door Shyne om 20:54
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:54
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:54
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:54
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:53
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:53
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door theDon om 20:53
_
TheDon Online





_

Andere artikelen



Briouats van garnalen in béchamelsaus


Briouats van garnalen in béchamelsaus

Lekkere krokante briouats met een vulling van garnalen in béchamelsaus.....

Dit heb je nodig:

500 gram gepelde roze garnalen;
2 tenen knoflook;
1 eetlepel roomboter;
diepvries loempiavellen;
zout en zwarte peper naar smaak;


handje geraspte kaas;
zonnenbloemolie.

Béchemelsaus gemaakt van:
40 gram boter;
1 eetlepel bloem;
1/2 liter melk;
zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de boter in een koekenpan en fruit daarin
de garnalen al omscheppend aan.(5 min.)
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Maak de béchamelsaus:

Laat de boter langzaam smelten in een pannetje en voeg
er dan in één keer de bloem aan toe.
Roer goed door elkaar en laat de bloem garen in de
boter.
Voeg er dan beetje bij beetje de melk bij en blijf goed
roeren (het beste met een garde, zodat alle klontjes
verdwijnen).
Roer totdat je een dikke saus krijgt.
Breng op smaak met peper en zout.

Vermeng de gebakken garnalen met een handje geraspte
kaas.
Voeg de béchamelsaus beetje bij beetje al roerend toe
zodat je een samenhangend maar niet te vloeibaar mengsel
krijgt.

Schep een eetlepel van het mengsel in een hoek van een
loempiavel.

Vouw de kanten over het mengsel heen en rol op tot
een cigaar.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden.

Bak daarin de briouats goudbruin en krokant en dien op
met een lekkere (pittige) saus.





Geplaatst op 30 november 2012 14:38 en 3870 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.