Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door anneliesk om 10:47
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 10:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fraagis om 10:45
_
Fraagis Online

Door anneliesk om 10:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door christoffel om 10:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kipgehakthapjes


Kippengehakthapjes

Lekkere krokante hartige hapjes voor tussendoor.....

Dit heb je nodig:

1 rol vers bladerdeeg uit de koeling of
een paar plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid);
80 gram champignons;
200 gram kippengehakt;
2 eetlepels paneermeel;
4 eetlepels tomatensaus;
een paar takjes platte peterselie;
1 ei.

Afwerking:
1 losgeklopt ei;
sesam- en/of maanzaadjes.

Zo maak je het:

Snijd de champignons in kleine stukjes en bak ze
in 2 eetlepels boter goudbruin en gaar.
Vermeng met de 4 eetlepels tomatensaus.

Vermeng in een kom het kippengehakt, het paneermeel,
het ei en de fijngehakte platte peterselie en voeg
er het champignons/tomatenmengsel aan toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vermeng alles goed met elkaar tot een lekkere vulling.

Strooi wat bloem op je werkplek en rol het deeg dun uit
tot een rechthoekige lap.
Gebruik je vers bladerdeeg uit de koeling dan is dat al
gebeurd; gebruik je diepvries bladerdeeg, leg dan 6-8 plakjes
naast en onder (3-4 boven/3-4 daaronder) elkaar en zorg dat
ze elkaar bij de randen overlappen en rol uit met een deegroller.

Rol de kipvulling tot een lange worst; nét zo lang als de
lange onderkant van het bladerdeeg.

Leg de worst op de lange onderkant en bestrijk de randen van
het deeg met wat losgeklopt ei. (zie foto 2)

Rol het deeg op tot een lange deegworst met vulling.

Bestrijk de bovenkant van de worst met losgeklopt ei en
bestrooi met sesamzaadjes en/of maanzaadjes.

Snijd de deegworst met een scherp mes in schuine stukjes van
5 cm.

Plaats op een ingevette bakplaat en bak in een op 180 graden
voorverwaramde oven in ongeveer 20-25 goudbruin en gaar.




zo maak je het



Geplaatst op 01 december 2012 17:37 en 3861 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.