Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Rundvleestajine met gefrituurde bloemkoolroosjes


Rundvleestajine met gefrituurde bloemkoolroosjes

Bloemkool met een sausje kan ook heel lekker zijn
of bestrooid met een beetje nootmuskaat; zó maakte
mijn moeder het vaak.
Dit recept vind ik toch wel een beetje spannender
en lekkerder; een heerlijke rundvleestajine
met gefrituurde bloemkoolroosjes.....

Dit heb je nodig:

1 bloemkool;
500 gram rundvlees (of kalfsvlees);
1 handje kikkererwten (1 nacht laten
weken in water of anders gekookt uit blik,
ook prima);
1 ui;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
zout en zwarte peper naar smaak;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 eetlepel paprikapoeder.

Voor de gefrituurde bloemkool:
2 eieren;
1 scheutje melk;
zonnenbloemolie.

Zo maak je het:

Verhit de olie in een tajine of een kookpan en
braad daar het in stukken gesneden rundvlees
in aan samen met de gehakte ui.
Voeg zwarte peper en zout naar smaak toe.
Vermeng een glas water met het kaneelpoeder
en het paprikapoeder en giet over het vlees heen.
Voeg de geweekte en uitgelekte kikkererwten toe
of voeg als het vlees bijna gaar is de kikkererwten
uit blik toe.
Roer door elkaar,breng aan de kook, zet het deksel
op de tajine of de kookpan en laat zachtjes koken
totdat alles gaar is.

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook of stoom
ze gaar (niet papperig, ze moeten nog een beetje
stevig aanvoelen).
Laat goed uitlekken.

Verhit de zonnenbloemolie in een diepe pan of
frituurpan.
Klop de eieren los met de melk en met wat zout.
Haal de bloemkoolroosjes door het eiermengsel
en frituur ze in de hete olie goudbruin.
Laat goed uitlekken.

Als het vlees in de tajine of kookpan gaar is en de
saus er van is ingekookt, dien het gerecht dan op
in de tajine of schep op een mooie schaal.
Schik de gefrituurde bloemkoolroosjes er omheen
en dien op met Marokkaans of Turks brood en
lekkere salades.




bloemkoolroosjes frituren



Geplaatst op 20 december 2012 20:50 en 4615 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.