Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door KEMPENAAR om 12:46
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 12:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annette49 om 12:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 12:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tess48 om 12:43
_
Tess48 Online

Door januitdelft om 12:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 12:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van zalm, garnalen en groenten


Tajine van zalm, garnalen en groenten

Een heerlijke, gezonde vistajine.....

Dit heb je nodig:

2 verse zalmfilets;
300 gram garnalen;
2 wortelen;
2 vastkokende aardappelen;
1 ui;
2 tomaten;
1 citroen;
olijfolie;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
een paar draadjes saffraan;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
een handje ontpitte olijven.

Zo maak je het:

Verhit in een tajine of een kookpan een flinke scheut
olijfolie.
Voeg er de in plakjes gesneden ui aan toe en laat ze
glazig worden.
Voeg er dan de fijngehakte platte peterselie, verse
koriander, de specerijen en peper en zout naar smaak toe.
Roer alles goed door elkaar en laat 2 minuten zachtjes
sudderen.
Schil en was de wortelen en de aardappelen en snijd ze
in plakjes.
Voeg ze toe in de tajine(of kookpan).
Giet er nét zoveel water over zodat de groenten half bedekt
zijn.
Laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de in grove stukken gesneden zalm toe en de
in partjes gesneden tomaten.
Bedek met de in plakjes gesneden citroen.
Zet het deksel op de tajine of de kookpan, zet het gas laag
en laat 30 minuten zachtjes koken.
Voeg er aan het einde van de kooktijd de gekookte en gepelde
garnalen en de in plakjes gesneden olijven aan toe.
Warm alles nog even goed door en dien op met daarbij lekker
Marokkaans of Turks brood en salades naar keuze.





Geplaatst op 31 december 2012 14:12 en 13281 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 jan 2013 12:06
Hallo amber,

Kan dit ook met gerookte zalm?

Groetjes

Amber  
09 jan 2013 12:39
Nee sorry, dat is daar niet geschikt voor.....gerookte zalm heeft een zeer uitgesproken smaak (rooksmaak) en is al gaar.
Het moet echt verse zalm zijn....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  25 feb 2013 10:01
voor hoeveel personen is dit?
Groetjes

Amber  
25 feb 2013 12:48
Over het algemeen zijn de recepten hier geschikt voor 4 personen.....ligt er ook aan hoe grote eters je hebt.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen alleen de tajine eten,maar geef daarbij ook (Marokkaans) brood en diverse salades.
_





_
Gast  04 mrt 2013 16:05
Ziet er ontzettend lekker uit! Ik heb laatst de meest gekke vissoorten gezien bij visspeciaalzaak Andaluce in Rotterdam, ik heb alleen geen flauw idee hoe ik die moet bereiden! Dank voor jullie tips ☺.

Gast  07 apr 2013 19:03
Fantastisch gerecht
_





_
Gast  25 apr 2013 10:48
het was heeerrllliiijjjkk mijn vriend was helemaal tevreden met zn buik vol...kwam in de buurt met hoe zijn moeder het maakte...groot complimetn :grin:

Amber  
25 apr 2013 12:01
Gelukkig maar....fijn dat jullie het lekker vonden en het blijkbaar goed was gelukt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 apr 2014 09:57
gisteren dit recept gemaakt. Was even bang voor het 30 minuten stomen van de zalm, maar het was werkelijk verrukkelijk! In plaats van wortel (had ik niet in huis) heb ik zoete paprika en courgette gebruikt. En ingelegde citroen in plaats van verse citroen. Heb het recept bewaard. Bedankt!

Amber  
07 apr 2014 13:02
Graag gedaan; leuk dat je er je eigen draai aan hebt gegeven; kunnen anderen die die gerecht willen maken ook weer hun voordeel mee doen :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  01 sep 2014 12:35
dag amber, wou je vragen of je misschien een alternatief hebt voor zalm in dit gerecht ? wat net zo lekker smaakt ( we hebben een niet zalm eter thuis) kan je iets voorstellen?

p.s hoop dat het goed gaat met je gezondheid

xx sarah :grin:

Amber  
01 sep 2014 14:05
Hallo Sarah,

Ja hoor, met mijn gezondheid gaat het uitstekend, gelukkig.
Bedankt voor je interesse. :grin:

Je zou ook andere visfilets kunnen gebruiken natuurlijk;je zou kabeljauw, dorade of andere vis naar je eigen smaak kunnen gebruiken.
Zalm heeft idd. een erg uitgesproken smaak en niet iedereen houdt daarvan.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  01 sep 2014 17:27
hoi amber,

goed om te horen dat je weer helemaal beter bent :grin:
bedankt voor je snelle reactie ga het zeker maken met een ander vis soort!

gr saar!

Gast  22 okt 2014 15:59
Klinkt lekker! Ik ga dit straks klaarmaken, wish me luck! Zal laten weten of t heeft gesmaakt
_