Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Rundvleestajine met groene olijven, wortelen en rijst


rundvleestajine met worteltjes, groene olijven en rijst

Ik serveer dit tajinegerecht met gekookte rijst...

Dit heb je nodig:

500 gram rundvlees (stooflappen, sucadelappen, etc.);
2 uien;
ongeveer 250 gram groene ontpitte olijven;
1 teen knoflook;
2-3 wortelen;
(verse) thijm naar smaak;
1 blaadje laurier;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
1 vleestomaat;
1 eetlepel tomatenpuree;
olie.

Zo maak je het:

Laat de ontpitte groene olijven 10 minuten blancheren.
Laat goed uitlekken.

Verhit 3 eetlepels (olijf-)olie in een pan en bak daarin het
in stukken gesneden rundvlees, de fijngehakte uien en
knoflook en de kruiden en specerijen in aan.

Vermeng 1/2 liter water met de geraspte tomaat en de
eetlepel tomatenpuree en voeg dat toe aan het vlees.
Breng aan de kook, deksel op de pan en laat zachtjes
koken.

Voeg op de helft van de kooktijd de in plakjes gesneden
geschrapte wortelen en de geblancheerde groene olijven
toe.
Breng weer aan de kook en laat zachtjes koken totdat alles
gaar is en de saus dik is ingekookt.

Kook witte (of andere) rijst zoals je dat gewend bent.
Bedek een tajine of een mooie schaal met de gekookte rijst
en schep daar het rundvleesgerecht met de groenten en
de saus overheen.
Dien heet op.





Geplaatst op 08 januari 2013 15:44 en 4733 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  22 jun 2013 15:51
Hallo,

ik mis helaas hoelang de kooktijd is van dit gerecht. Ik neem aan dat dit in de tajine wordt bereidt en zie dat ik op de helft van de kooktijd de wortelen en olijven moet toevoegen maar wat is de kooktijd?
verder lijkt me dit een heerlijk gerecht en ik heb alle ingrediënten gekocht om dit vandaag klaar te maken dus ik zal zelf een beetje kijken hoelang mocht je niet in de gelegenheid zijn om te reageren voor i begin met koken.

groet,

Erik

Amber  
22 jun 2013 19:26
Inderdaad Erik; je moet zelf een beetje schatten wat ongeveer de helft van de kooktijd is; dat is als het vlees nog niet helemaal gaar is in elk geval.
De worteltjes en olijven dan toevoegen en koken totdat alles gaar is.
_