Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Rijstdessert met karamel


Rijstdessert met karamel

Lekker rijstdessert met een karameltopping......

Dit heb je nodig:

150 gram dessertrijst;
75 cl. melk;
20 cl. room;
80 gram suiker;
1 vanillestokje.

Voor de topping:
120 gram suiker;
40 gram gezouten boter;
10 cl. room.

Zo maak je het:

Doe de melk met de room en het opengesneden
en uitgeschraapte vanillestokje (dus én schraapsel
en leeggeschraapt vanillestokje in de melk doen).
Breng aan de kook en voeg dan de rijst toe.
Kook de rijst in de melk af en toe roerend in 40
minuten gaar.
Verwijder het vanillestokje als de rijst gaar is en
laat langzaam afkoelen.
Schep af en toe om.

Maak de karameltopping door de suiker in een
pannetje langzaam te laten smelten totdat
het mengsel er lichtbruin uitziet.
Haal de pan van het gas af en voeg de gezouten
boter en de (bij voorkeur lauwe) room toe.
Pas op voor spatten!
Roer goed door elkaar.

Schep het rijstdessert in mooie glazen of schaaltjes
en schep er wat van de warme karamel bovenop.
in een pannetje en





Geplaatst op 16 januari 2013 16:58 en 3457 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Grejo  
16 jan 2013 20:03
Lijkt me heerlijk! Heb je recept overgenomen en zal het binnenkort eens maken. Dank je wel. Vr groet Grejo.

Amber  
17 jan 2013 13:11
Graag gedaan, Gerjo en plezier met het recept...

groetjes,
AMBER
_





_
Amber  
24 jan 2013 13:04
Er staan een paar honderD recepten op dit weblog CreaBea, dus je kunt er mee vooruit :grin: .Veel plezier er mee.

groetjes,
AMBER

Gast  16 nov 2014 13:52
75cl? Moet dat niet 750 zijn? Ik maak t nu met 750 ;)
_





_
Amber  
17 nov 2014 13:51
75 cl. is 750 ml. is 7,5 dl. is 3/4 liter.
Kijk ook eens hier:
http://www.popol.eu/eetpunt/