Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door christoffel om 10:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:42
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door anneliesk om 10:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door HansvanDeventer om 10:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Lentebriouats van filodeeg met lamsgehakt, rozijnen en pijnboompitjes


Lentebriouats met lamsgehakt, rozijnen en pijnboompitjes

Het is weer eens tijd voor een recept van die
heerlijke, krokante briouats (Marokkaanse soort
loempiaatjes), dit keer van filodeeg (maar je kunt
ook diepvries loempiadeegvellen gebruiken als je
dat gemakkelijker vindt) met een vulling van
pittig lamsgehakt vermengd met rozijnen, pijnboom-
pitjes en kaas.....

Dit heb je nodig:

500 gram lamsgehakt;
1 fijngehakte ui;
1/2 kommetje pijnboompitten;
1/4 kommetje rozijnen, grofgehakt;
1 kommetje geraspte kaas naar keuze;
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte mint;
2 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel zwarte peper;
filodeegvellen (of loempiavellen);
100 gram gesmolten boter (of ghee).

Zo maak je het:

Verhit de twee eetlepels olijfolie in een pan.
Fruit daarin al omscheppend de gehakte ui en
de pijnboompitjes.
Voeg er het lamsgehakt aan toe en bak dat al
omscheppend in 5-10 minuten rul en droog.
Laat afkoelen.

Voeg er dan de grof gehakte rozijnen, de geraspte
kaas, de fijngehakte verse koriander en mint, de
zwarte peper en zout naar smaak aan toe; schep
alles goed door elkaar.

Neem een vel filodeeg, vouw dat dubbel in de breedte
en bestrijk met een kwastje met de gesmolten boter
of ghee.(of gebruik een vel loempiadeeg; die hoef je
niet in te smeren met boter).
Schep een lepel van de gehaktvulling op het vel
filodeeg of het loempiavel en rol daar briouats van.
Plak het uiteinde van het loempiadeeg wel even vast
met wat melk of losgeklopt eigeel.

Bereiding wanneer je filodeeg gebruikt:

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Leg de briouats op de bakplaat , bestrijk ze nog
eens met de gesmolten boter of ghee en zet
de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Laat 15-20 bakken totdat de briouats mooi
goudbruin zijn.

Gebruik je loempiadeegvellen dan is het beter
dat je die frituurt in hete zonnenbloemolie van
180 graden totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Goed laten uitlekken.

Dien meteen op met daarbij evt. een salade en
een lekkere pittige saus.





Geplaatst op 31 januari 2013 13:26 en 4138 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.