Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes

Saskia
30 januari 2018 11:35
_
Amber, ik zo blij dat ik jouw site gevonden heb! Wat een mooie en lekkere recepten, ik ga er mee aan de slag! liefs!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 22:52
_
Redone Online

Door LadyLely om 22:47
_
LadyLely Online

Door Lydia53 om 22:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Lydia53 om 22:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marije om 22:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door annette49 om 22:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Eenvoudige Ras el Hanout (Marokkaans specerijenmengsel)


Eenvoudige Ras el Hanout

In heel veel Marokkaanse recepten kan je het
Marokkaanse specerijenmengsel Ras el Hanout
tegenkomen.
Op dit weblog staat al een uitgebreid recept daarvan
(klik op de link onder dit artikel), maar hieronder
vind je een eenvoudiger versie die klaar is in een
wip!

Dit heb je nodig:

1 theelepel komijnzaad;
1 theelepel korianderzaad;
1 1/2 theelepel zwarte peperkorrels;
3 kruidnagelen;
1/2 kaneelstokje;
4 kardemompeulen;
2 stukken foelie;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel).

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een electrische koffiemolen
of maler en maal dan alles goed fijn tot een poeder.
Druk het mengsel evt. door een zeef en doe het
in een goed afsluitbare pot zodat het z'n aroma niet
verliest.

Gebruik 1-2 theelepels van het specerijenmengsel in
o.a. tajinegerechten,rijst of couscousvullingen en vlees-
en kipgerechten.

Bovenstaand is een klein recept voor een kleine hoeveel-
heid specerijen,maar je kan de hoeveelheden natuurlijk
ook verdubbelen of verdriedubbelen.




Artikel links


Geplaatst op 07 februari 2013 15:56 en 3262 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 feb 2013 11:40
en deze print ik ook uit
ik heb een kruidenkast vol dus meng ik het zelf maar
weer mijn hartelijke dank

Amber  
16 feb 2013 14:21
Fijn dat je iets aan dit recept hebt; er staan meerdere zelf te maken specerijenmengsels op dit weblog; hier bijvoorbeeld:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=114216&Zelf-4--en-9-specerijenmix-maken

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  11 mrt 2013 17:05
dit ga ik ook eens proberen