Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Egyptische lamsgehaktballetjes in tomatensaus


egyptische lamsgehaktballetjes in tomatensaus

Lekkere kruidige Egyptische lamsgehaktballetjes
met een pittige tomatensaus, geserveerd met rijst.

Dit heb je nodig:

Voor de gehaktballetjes:
500 gram lamsgehakt (rund mag ook);
2 uien;
2 tenen knoflook;
1/2 bosje platte peterselie;
1/2 bosje verse koriander;
1/2 bosje verse dille;
zout en peper naar smaak;
olie om te bakken.

Voor de tomatensaus:
500 gram tomaten (of 1 blik tomatenblokjes);
1 eetlepel tomatenpuree;
1 teen knoflook;
1 kleine ui;
25 gram boter;
1 koffielepel 4 specerijenpoeder (zie link onder dit
recept);
1 dl. runderbouillon (van een blokje);
1 koffielepel suiker;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Maak eerst de gehaktballetjes:
Hak de uien en de knoflook fijn.
Doe hetzelfde met de platte peterselie, de verse
koriander en de dille,
Doe het gehakt in een kom.
Vermeng dat met de fijngehakte ui, knoflook,
en kruiden en peper en zout naar smaak.
Kneed alles goed samen en maak er balletjes ter grootte
van een walnoot van.
Houd apart.

Maak dan de saus:
Hak de ui en de knoflook fijn.
Maal de verse tomaten fijn of gebruik een blik tomaten-
blokjes.
Smelt de boter in een pannetje en fruit daar de gehakte
ui in aan.
Voeg de gehakte knoflookteen, de tomatenmassa of blokjes,
de suiker, de tomatenpuree, het 4-specerijenmengsel en peper
en zout naar smaak toe.
Giet er de bouillon bij, roer alles door elkaar en breng aan de
kook.
Laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur met
het deksel op de pan.

Verhit de olie in een friteuse of in een koekenpan.
Voeg, als de olie heet is, de gehaktballetjes één voor één toe
en bak ze in ongeveer 2 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Voeg de gefrituurde gehaktballetjes bij de tomatensaus, roer
door elkaar en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorsudderen.

Heet opdienen, naar smaak met rijst of pasta.....




Artikel links


Geplaatst op 03 maart 2013 15:40 en 6614 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 mrt 2013 13:36
Dankjewel amber, groetjes Esra

Amber  
15 mrt 2013 13:43
Graag gedaan Esra....

groetjes en een fijn weekend,
AMBER
_





_
Gast  01 jun 2013 14:56
Hallo Amber, het was een geslet gerecht van geslaagd gerecht hoor, zou je een keer een recept willen plaatsen van (soort vermicelli wat word gestoomd met kip) marokkaans gerecht, weet niet of je dat kent? gr Esra

Gast  01 jun 2013 14:56
geslaagd gerecht bedoel ik hahaha
_





_
Amber  
01 jun 2013 16:53
Hahaha, ja hoor, ik begreep wel wat je bedoelde....gewoon een typefoutje toch?

Dat recept dat jij bedoelde staat al heel lang op mijn weblog......gewoon even goed zoeken, maar hier heb ik de link voor je:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=36803&Gestoomde-vermicellischotel-met-kip

groetjes,
AMBER

Pluk  
25 aug 2013 12:28
Hebbes! :grin:
Alle ingredienten heb ik in de koeling en dit gerecht ga ik zometeen
bereiden met brood ipv rijst of pasta ...
Maakte het al eerder en krijg hier geen genoeg van.

PS: Amber geven de tomaat, ui en knoflook een andere smaak (af)
als je ze raspt? Ik zag deze toepassing (weliswaar bij de bereiding
van een ander Oosters gerecht) op 24Kitchen, vandaar mijn vraag.
_





_
Amber  
25 aug 2013 14:28
Hallo Pluk,

Ja, ik weet dat die methode in veel, ook Marokkaanse recepten vaak wordt gebruikt en ik doe het zelf ook wel eens, maar om nou te zeggen dat het van invloed is op de smaak? Ik weet het niet hoor; kwaad kan het in elk geval niet :grin:

groetjes,
AMBER

Pluk  
03 jun 2014 21:53
Amber, wij hebben dit gerecht voor de zoveelste keer gegeten en
het was weer verrukkelijk. Hier krijg ik nooit genoeg van!

Te lekker en de pannen kunnen eigenlijk zo weer de kast in haha ...
Hoe ruim ik ook kook, het gaat altijd op.
_





_
Amber  
04 jun 2014 17:04
Nou Pluk, dat vind ik fijn om te lezen,dus bedankt weer voor je reactie......heerlijk toch als een gerecht zó goed bevalt? Dat is de bedoeling :grin:

groetjes,
AMBER