Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Weerhier om 05:36
_
Weerhier Online

Door jocowi om 05:32
_
Jocowi Online

Door ido om 05:20
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:15
_
Ido Online

Door flexion10 om 05:09
_
Flexion10 is vandaag Jarig

Door GrardLips om 05:09
_
GrardLips is vandaag Jarig

Door Maus om 05:09
_
Maus is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Kiptajine met gecaramelliseerde uien


Kiptajine met gecaramelliseerde uien

In de rij van overheerlijke kiptajines is dit er
één met geconfijte uien, mmmmmmmmmmm

Dit heb je nodig:

1 middelgrote hele kip of 3 kippenpoten;
4 grote uien;
2 tomaten;
1/2 koffielepel peper;
1/2 koffielepel van een mengsel van saffraan-
draadjes en saffraanpoeder;
2 eetlepels boter (of iets meer);
3 eetlepels suiker;
1 koffielepel vol kaneelpoeder;
1 kaneelstokje;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Snijd de kip in grove stukken en verwijder het
vel (doe dat ook als je liever kippenpoten gebruikt
en snijd die dan in tweeën);
Doe de stukken kip in een tajine of in een kookpan
en voeg daar peper, zout, het saffraanmengsel, de
boter, het kaneelstokje en één fijngehakte ui aan toe.
Overgiet met een beetje water, breng aan de kook en
laat enkele minuten zachtjes stoven.

Bedek het geheel dan met de in schijfjes gesneden uien en
de van het velletje, vocht en zaadjes ontdane en in vieren
gesneden tomaten.

Zet het deksel op de tajine of de kookpan en laat zachtjes
stoven totdat de uien doorzichtig worden.
Bestrooi dan met de suiker en het kaneelpoeder en plaats
opnieuw het deksel op de tajine/kookpan.
Laat een paar minuten stoven totdat het vocht wat inkookt.
Zet, wanneer je een tajine gebruikt, de tajine in de oven
en bedruip de kip/uien af en toe totdat de kip helemaal gaar
is en de uien gecaramelliseerd zijn.
Gebruik je een kookpan, roer dan alles af en toe en stoof tot
alles gaar is.

Dien kokendheet op in de tajine of schep op een mooie schaal
en geef daar salades en brood bij.





Geplaatst op 03 maart 2013 16:47 en 8249 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Witkwast65.1  
08 mrt 2013 19:08
hallo Amber jullie gebruiken vaak Saffraan is daar een fijn smaak aan? het is nog al vrij duur in een klein zakje wat in de super te koop is. ik kan die smaak niet om dat ik het nog nooit heb geproefd.grt jo

Amber  
09 mrt 2013 16:27
Hallo Jo,

Ja,saffraan heeft een nogal uitgesproken smaak waar je van moet houden en ja, het is hartstikke duur ( wanneer je op Google kijkt zie je prijzen van 8000 tot wel 30.000 euro per kilo!).
Je hebt in bovenstaand recept maar een paar draadjes nodig (mijn Marokkaanse slager verkoopt kleine potjes saffraandraadjes voor een paar euro), maar sommige mensen gebruiken ook wel "nep"-saffraanpoeder; dat is eigenlijk een kleurstof en mist die specifieke smaak.
Lijkt het je niks of veel te duur dan mag je het ook weglaten; het gerecht zal dan anders maar toch ook heerlijk smaken.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  14 mei 2013 10:34
kun je in plaats van kippenpoot of hele kip ook kipfilet gebruiken?zo ja hoeveel?
grtjs! :grin:

Amber  
14 mei 2013 10:49
het is niet zo handig om kipfilet te gebruiken in een tajinegerecht, omdat kipfilet al heel snel te droog wordt.
Een hele kip gebruiken, kippenpoten of zelfs kippendijen is veel beter omdat daar vet en botjes in zitten die er voor zorgen dat de kip niet snel uitdroogt en lekker sappig blijft; ook geeft het veel meer smaak.
Als je toch gebruik wilt maken, ga dan gerust je gang; het is je eigen keuze.
Neem dan zoveel kipfilet als je denkt nodig te hebben voor het aantal mensen dat er van gaat eten en laat het dan niet al te lang stoven.....
_





_
Gast  20 jun 2013 19:10
mag de tajin gewoon ook op het gasfornuis in plaats van de oven maakt dat geen verschil in de smaak groetjes van naima

Amber  
20 jun 2013 20:37
Ja hoor, het was maar een ideetje; de kip verder gaar stoven bovenóp het gasfornuis mag natuurlijk ook.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  25 aug 2014 15:59
Dag Amber, ik wil dit nu gaan maken maar ik en mijn man lusten geen kaneel. Wat kan ik hiervoor vervangen? Groetjes

Amber  
25 aug 2014 17:27
Tja, ik denk niet dat je de kaneel in dit recept door iets anders kunt vervangen; het is nu éénmaal een specerij die echt bij dit gerecht hoort.
Laat het liever weg als je het echt niet lekker vindt; dat is beter dan het vervangen door iets.
_