Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Sjem0653 om 05:08
_
Sjem0653 is vandaag Jarig

Door janmols193535 om 05:08
_
Janmols193535 is vandaag Jarig

Door konijntje48 om 05:08
_
Konijntje48 is vandaag Jarig

Door wilma62 om 05:08
_
Wilma62 is vandaag Jarig

Door MaKo om 05:08
_
MaKo is vandaag Jarig

Door xpcdn21o46 om 05:08
_
Xpcdn21o46 is vandaag Jarig

Door vlinder52 om 05:08
_
Vlinder52 is vandaag Jarig

Door willemko om 05:08
_
Willemko is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis en champignons


kruidige gegratineerde pannenkoeken gevuld met spinazie, vis en champignons

Deze kruidige gegratineerde pannenkoeken zijn gevuld
met spinazie, vis en champignons.....hééérlijk......

Dit heb je nodig:

Voor de pannenkoeken:
6 volle eetlepels bloem;
300 ml. melk;
2 eieren;
1 eetlepel gesmolten boter (of olie);
1 mespunt zout;
1 mespunt saffraandraadjes;
1 klein mespuntje kurkuma;
peper naar smaak.

Voor de vulling:
400 gram spinazie (vers of diepvries);
200 gram witvisfilet (koolvis, kabeljauw, wijting);
4 champignons;
2 fijngeperste tenen knoflook;
2 eetlepels dikke room;
tomatenpassata;
geraspte kaas naar keuze.

Zo maak je het:

Doe de bloem in een kom en maak daarin een kuiltje.
Voeg de saffraan, het zout, de peper en de kurkuma toe.
Voeg tot slot de helft van de melk toe en roer vanuit het midden
(liefst met een garde of een handmixer) totdat je een mooi
beslag krijgt zonder klontjes.
Klop de eieren los in een kommetje en roer dat al kloppend
door het beslag en daarna de rest van de melk en de gesmolten
boter of de olie,
Bedek de kom met een doek en laat 1 uur rusten.

Maak dan de vulling:
Kook de verse spinazie in aanhangend water gaar of gebruik
diepvriesspinazie die je eerst moet laten ontdooien.
Laat in beide gevallen de spinazie heel goed uitlekken (desnoods
al het vocht er uit drukken met een lepel).

Verhit in een pan een beetje boter en bak daarin de visfilets
samen met de geperste teentjes knoflook; voeg er peper en
zout naar smaak aan toe.
Prak de gare visfilets met een vork fijn (nog steeds in de pan
op het vuur) en voeg er de in hele kleine stukjes gesneden champignons aan toe.
Laat alles even samen bakken en voeg er de goed uitgelekte spinazie aan toe; schep goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en roer er de dikke room doorheen.
Laat de vulling goed afkoelen.

Bak pannenkoeken van het beslag dat je al gemaakt hebt.

Schep een eetlepel van de afgekoelde vulling op elke pannenkoek
en rol die stevig op.
Leg de gevulde pannenkoeken in een ovenschaal en schep er wat
tomatenpassata (=saus) over heen.
Bestrooi met je favoriete geraspte kaas naar keuze en plaats
de ovenschaal in de hete oven om te gratineren.

Haal de schaal uit de oven wanneer de gevulde pannenkoeken
mooi goudbruin zijn gegratineerd.

Dien ze warm op met daarbij een lekkere salade naar keuze.

p.s Je kunt als je dat wilt wat vers geraspte nootmuskaat aan het pannenkoekenbeslag toevoegen of wat rozemarijn, thijm, etc. wát je maar lekker vindt.....





Geplaatst op 03 maart 2013 17:40 en 4540 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 mrt 2013 19:41
ik he er van gemuld amber hij is heel goed gelukt!!!!!!!!!!!!

Amber  
26 mrt 2013 20:32
Goed zo! Ben blij dat het lekker was.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  02 sep 2013 23:35
hoi amber wat bedoel je met tomatenpassata is het tomatenpasta of wat anders groetjes wilma

Amber  
04 sep 2013 14:42
Hallo Wilma,

Tomatenpassata is geen tomatenpasta; het zijn gezeefde tomaten;het is dus een soort pure tomatensaus zonder andere toevoegingen.
Je vindt het in het schap bij de blikken gepelde tomaten en tomatenblokjes,het zit meestal in een kartonnen pakje maar soms ook in een fles.
Er staat niet altijd "passata"op, want dat is de Italiaanse benaming; de Jumbo supermarkt verkoopt het o.a. onder eigen merknaam JUMBO en dan staat er op het pakje "tomaten,gezeefd".
_





_
Gast  19 okt 2013 02:03
Hallo kun je de vis vervangen door kip?

Amber  
19 okt 2013 14:23
Als jij dat lekker vindt dan mag dat van mij hoor..... :grin:
_