Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Harira met linzen/kikkererwten




Ingredienten:

* 300 rundvlees * 1 grote ui * 1 stukje gemberwortel * 150 gram linzen of kikkerwten * 3 takjes platte peterselie * 1 stengel bleekselderij * 1 kaneelstokje * 1 theelepel kurkuma * 1 theelepel paprikapoeder * 1 theelepel gemalen komijn * 3 eetlepels meel * 1 eetlepel citroensap * 100 gram rijst * 4 takjes koriander * 1 blik gepelde tomaten * 10 gram boter * zout en zwarte peper

Hulpmiddelen: grote soeppan

Voorbereiding:
Snijd het vlees in heel kleine blokjes. Pel de ui en hak deze fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Doe de ui en de gember in een pan met het vlees, de linzen/kikkererwten, de gehakte takjes peterselie en de gehakte selderij, het kaneelstokje, de kurkuma, de paprika en de komijn. Giet er ongeveer 3 liter water bij en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe, sluit de pan af met een deksel en laat 1 uur op halfhoog vuur trekken.

Bereidingswijze:
Meng ondertussen het meel met 9 eetlepels lauw water. Voeg de lepel citroensap toe en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten. Spoel de rijst af met koud water, doe deze in de pan en laat 20 minuten meekoken. Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn. Voeg de gehakte koriander toe aan de soep, evenals de gepelde en fijngemalen tomaten uit blik en de boter, roer en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst het meelpapje toe. Goed roeren en 5 minuten al roerend doorkoken.

Serveertips: Dien op in grote kommen met grote stukken Marokkaans brood erbij en evt. een schaaltje dadels. Eet smakelijk.



Geplaatst op 25 maart 2007 18:53 en 3115 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.