Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ingrid1972 om 05:09
_
Ingrid1972 is vandaag Jarig

Door RuudLaHeijne om 05:09
_
RuudLaHeijne is vandaag Jarig

Door steenbok33 om 05:09
_
Steenbok33 is vandaag Jarig

Door pieter985 om 05:09
_
Pieter985 is vandaag Jarig

Door mikado om 05:09
_
Mikado is vandaag Jarig

Door Hedy1956 om 05:09
_
Hedy1956 is vandaag Jarig

Door zilvermeeuw om 05:09
_
Zilvermeeuw is vandaag Jarig

Door a.debie om 05:09
_
A.debie is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Koerdische beignets met siroop en gehakte pistachenootjes


Koerdische beignets

Ook de Koerdische keuken kent heel veel lekkere
recepten, waaronder dit beignetrecept......

Dit heb je nodig:

Voor de beignets:
1 ei;
125 gram bloem;
1 bolletje mozzarellakaas (125 gram);
1 zakje bakpoeder;
1 zakje vanillesuiker.

Voor de siroop:
250 ml. water;
250 gram suiker;
het sap van 1 citroen.

Extra:
geroosterde en dan grofgemalen pistachenootjes.

Zo maak je het:

De siroop:
Breng het water in een pannetje aan de kook en
roer daar de suiker en het citroensap doorheen.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Houd apart.

De beignets:
Verkruimel de mozzarella met je handen of in een
keukenmachine en vermeng dat met het ei.
Voeg er beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder
en de vanillesuiker aan toe en vermeng alles tot
een deeg.

Verdeel het deeg in 14 gladde, ronde bolletjes (steeds
je handen inbloemen, zodat het deeg niet blijft plakken).
Maak met je wijsvinger een gat in het midden van elke
bol en vergroot dat gat tot je een mooie beignet krijgt.
(zie afbeelding).

Verhit olie in een pan en frituur daarin de beignets gaar
en goudbruin.
Doop de beignets, wanneer ze uit de olie komen, meteen
in de siroop.
Bestrooi de beignets met de gehakte pistachenootjes.




Beignets maken



Geplaatst op 09 maart 2013 17:13 en 6287 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Anneke123.1  
11 mrt 2013 14:45
MMMMMMMMMm amber lijkt me heerlijk maar wel suikerzoet
Gr anneke123

Amber  
11 mrt 2013 14:50
Túúúrlijk is het suikerzoet,maar dat kan je ook aanpassen door minder suikersiroop te gebruiken of door de beignets alleen te bestrooien met een beetje poedersuiker.......

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  11 mrt 2013 18:13
prachtig al jou recepten heb er heel veel van geleerd

Amber  
12 mrt 2013 12:59
Fijn...ik ben blij dat je er iets aan hebt gehad.....

groetjes,
AMBER

_





_
Gast  15 mrt 2013 22:30
watttt???? 125 gram meel ????? is dat niet te weinig meel???? daar kan je toch geen 1 bolletjes van halen


Gast  15 mrt 2013 22:33
sorry ik bedoelde 14 bolletjes. hahaah. het lijkt me heerlijk en wil het graag uitproberen. maar 125 gram meel lijkt me wel heel weinig.

weet je het wel zeker dat je uit 125 gram meel 14 bolletjes uit kunt halen????

alvast bedankt

graag reactie aub
_





_
Gast  16 mrt 2013 09:48
Hallo mede kokkies!

Ik heb dit recept gemaakt en idd 125gr is genoeg ze zijn heerlijk ! alleen de suikersiroop gebruik ik niet die is echt te zoet
Bedankt voor je recept :grin:

Amber  
16 mrt 2013 14:10
Nou, bedankt voor al je reacties én je conclusie dat het toch wel allemaal klopte en dat het lekker was.... :grin:
Tja, suikersiroop wordt erg veel gebruikt in Koerdisch maar ook bijvoorbeeld Turks gebak (zoals IN baklava).
Het is onmisbaar in dat soort gebak want anders zou het te droog worden.
Bij deze beignets zou je alleen (maar dat schreef ik al in het recept) wat poedersuiker kunnen gebruiken; ieder zijn smaak toch?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  29 apr 2013 22:22
ziet er lekker uit hoor...... ik krijg water in me mond :grin:

Gast  29 apr 2013 22:25
moet het met pistach nootjes
_





_
Amber  
30 apr 2013 12:34
Er moét helemaal niks; ik geef je het recept zoals deze beignets gemaakt kúnnen worden, maar het staat je vrij om er sommige ingrediënten van weg te laten.....

Gast  30 apr 2013 12:34
coolio
_





_
Gast  20 feb 2014 12:09
.
26589/l562ekkkerejklfje15/*