Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Sjem0653 om 05:08
_
Sjem0653 is vandaag Jarig

Door janmols193535 om 05:08
_
Janmols193535 is vandaag Jarig

Door konijntje48 om 05:08
_
Konijntje48 is vandaag Jarig

Door wilma62 om 05:08
_
Wilma62 is vandaag Jarig

Door MaKo om 05:08
_
MaKo is vandaag Jarig

Door xpcdn21o46 om 05:08
_
Xpcdn21o46 is vandaag Jarig

Door vlinder52 om 05:08
_
Vlinder52 is vandaag Jarig

Door willemko om 05:08
_
Willemko is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



MELOUI (Mar.pannenkoek)




Dit heb je ervoor nodig:

750 gram bloem; zout; lauwwarm water; olie;boter; poedersuiker of honing.

Zo maak je het:

*Roer de bloem met het zout door elkaar. Giet al roerend water erbij. Kneed het deeg tot het glad en soepel is. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een mandarijn. Leg ze op een vlakke, ingevette ondergrond. Druk ze plat en duw de plakjes met een geoliede hand uit tot zeer dunne plakken. Vouw deze aan alle zijden naar binnen zodat er vierkantjes ontstaan.

* Bak de pannenkoeken in een met boter ingevette koekenpan. Vet de pan telkens opnieuw in.

* Serveer de Meloui met honing of poedersuiker bij een lekker glas Marokkaanse mintthee.




Geplaatst op 25 maart 2007 19:00 en 17662 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
03 feb 2008 13:20
Hoi Amber, a.s weekend komt mijn schoonmama,met schoonzussen ik wou deze dus maken,ik heb al eens eerder geprobeerd,maar vond ze niet echt goed gelukt(niet dit recept hoor),heb je misschien een tip voor me om ze zo goed mogelijk te laten lukken,maak je je zelf vaak of ook niet en is die foto die er bij staat van jouzelf gemaakte of niet.Ze zien er namelijk goed uit.
Moet er géén gist bij??/Wat een vragen he,ik wil natuurlijk weer in een goe blaadje komen te staan.

Amber  
03 feb 2008 15:11
Hallo Jamila,

Nee, ik maak deze niet vaak, maar de enige tip die ik kan geven is om de het deeg goed e kneden en het deeg en je handen goed met olie in smeren. Ik gebruik zelf geen gist maar er bestaan recepten waarbij dat wel het geval is.....
En nee, deze foto is niet van mijzelf.
Het i stoch een kwestie van uitproberen en er handigheid in krijgen nadat ze meerdere keren zjn mislukt...
Haha, ik snap dat je in een goed blaadje wilt komen te staan,maar meer advies kan ik je helaas niet geven, sorry.
Ik wens je er veel succes mee,
groet,
Amber


_





_
Gast  31 jul 2010 18:48
:grin: Al je recepten zien er heerlijk uit. En wat een mooie Site..

Gast  22 feb 2012 13:25
heb een vriendin die dit gisteren gemaakt heeft maar nu de vraag is , zij heeft er griesmeel aan toegevoegd. 50/50 met bloem gemengd... Kan dat???? vond de hare superlekker maar nu wil ik het ook eens zelf proberen natuurlijk.... Het was een ervaring als je dit nog nooit gegeten hebt.... groetjes
Manuela :grin:
_





_
Amber  
22 feb 2012 13:29
Ja hoor, met 50/50 bloem/griesmeel is ook goed.....

Gast  09 apr 2012 17:03
hoeveel zout precies en hoeveel keer moe je da ploooien en als het geplooid mag je direct bakken
We zullen da eens proberen
bedankt amber
_





_
Gast  09 apr 2012 17:05
welke olie precies echt leuke site
Amber

Amber  
09 apr 2012 21:01
Zonnenbloemolie of slaolie
_





_
Gast  30 okt 2012 13:28
hebben jullie vidoes van dit

Amber  
30 okt 2012 13:38
Ik maak in m'n eentje dit weblog, dus geen " jullie"........
Nee voor video's moet je naar andere sites.
_