Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Chocoladecrème met kardamom


chocoladecrème met kardamom

Zijn jullie ook zo gek op chocolade?
Ik wel en je kunt er zulke heerlijke desserts mee maken zoals dit:

Dit heb je nodig:

150 gram suiker;
4 eidooiers;
30 gram cacaopoeder (ongezoet);
25 gram maïzena (maïsbloem);
1/2 liter melk;
9 kardamompeulen;
10 gram boter;
125 gram geraspte pure chocolade.

Zo maak je het:

Verhit de melk in een pannetje en haal het, nét voordat
het kookt van het vuur af.
Plet de kardamompeulen een beetje en laat ze 15 minuten
weken in de hete melk.

Klop de eidooiers samen met de suiker in een kom tot je
een mooi wit mengsel krijgt.
Mix er de maïzena en het cacaopoeder doorheen.

Verwijder de kardamompeulen uit de nog warme melk en
roer het eimengsel er met een garde doorheen.
Zet de pan weer op het gas en breng langzaam al roerend
weer aan de kook.
Blijf goed roeren totdat je merkt dat het mengsel dikker wordt.
Blijf nog 1 minuut goed doorroeren.

Doe de boter en de geraspte chocolade in een kom en giet
daar de hete massa overheen.
Roer goed door tot je een gladde dikke crème krijgt.

Verdeel de crème over de dessertschaaltjes.

Laat alles iets afkoelen en dek af met plasticfolie.
Zet 2-3 uur in de koelkast om helemaal af te koelen.

Decoreer de chocoladecrème met bijvoorbeeld grofgehakte
pistachenootjes/amandelen, slagroom; wat je maar lekker vindt.





Geplaatst op 15 maart 2013 14:32 en 3534 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 apr 2014 11:33
Mmm... lekker. Dit ga ik als nagerecht maken zondag voor een diner met vrienden. Nog een tip voor het eiwit? (ik maak wel eens merengue en dan ook met kardemom ).
Wat is een klassieke indeling van een Marokkaans diner? Ik kan het niet vinden (en ben er du nog niet helemaal uit wat ik zondag ga doen).
Dank voor de mooie site, en vooral lekkere recepten.

Amber  
03 apr 2014 12:15
Bij een traditioneel Marokkaans diner wordt meestal begonnen met 1 of meerdere lekkere salades, daarna volgt vaak een kiptajine en als het echt een uitgebreid diner is ook nog eens een vleestajine (bijvoorbeeld vlees met pruimen en amandelen).
Daarna wordt meestal een ruime sortering fruit opgediend (appels, peren, bananen, druiven, water- en Spaanse meloen).
Desserts zijn niet zo traditioneel en bovenstaand dessert is niet Marokkaans.
Ik wens je veel plezier bij het kiezen en samenstellen van je Marokkaanse diner.
Ik zou daarbij wel uitgaan van gerechten die je al eens eerder hebt gemaakt of die je als proef even (misschien een kleine hoeveelheid) van tevoren maakt, zodat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan.
De eiwitten kan je gebruiken in een ander gerecht, meringue bijvoorbeeld.

Groetjes,
Amber
_





_
Gast  03 apr 2014 13:44
Dank je Amber. De kiptajine met groene olijven en citroen die ik ga maken is al jaren mijn favoriet en dus ook het uitgangspunt van de maaltijd. Uit mijn Marokkaanse kookboek heb ik al diverse salades bereid, gaat helemaal lukken dus.
We eten met Fransen dus een beetje smokkelen met een chocoladegercht kan wel toch ;-) (ze moeten de kaas al missen ).

Gast  27 apr 2014 22:22
Hallo Amber, vandaag samen met mijn buurvrouw je chocoladecrème gemaakt. Ben niet zo goed in toetjes, maar deze was heel goed geslaagd. Veeeeeel lekkerder dan een chocoladetoetje van de supermarkt.

_





_
Amber  
28 apr 2014 12:11
Bedankt voor je reactie; fijn dat het lekker was en ja, zelfgemaakt is natuurlijk altijd lekkerder dan kopen in de supermarkt, toch? :grin: