Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Aardbeien-yoghurt dessert


aardbeien-yoghurt dessert

Het is weer aardbeientijd en vooral die mooie grote uit Marokko vind ik erg lekker; je kunt er ook heerlijke toetjes mee maken zoals met het onderstaande recept:

Dit heb je nodig:

300 gram aardbeien;
250 gram volle yoghurt naturel;
vanille-essence (paar druppels);
6 eetlepels suiker;
2 eetlepels aardbeienconfiture;
8 gram gelatineblaadjes.

Zo maak je het:

Week de gelatine in een schaaltje water.

Maal de van het kroontje ontdane aardbeien fijn
in een keukenmachine totdat je een mooie
puree krijgt.
Doe de aardbeienpuree in een pannetje en vermeng
met de aardbeienconfiture en de suiker.
Breng aan de kook en laat af en toe roerend op laag
vuur zachtjes 5 minuten pruttelen.
Roer er de goed uitgeknepen gelatine doorheen en
blijf nog twee minuten doorroeren.
Haal van het gas af en laat helemaal afkoelen.

Roer,als de aardbeienmassa is afgekoeld, er de yoghurt
en de druppels vanille doorheen.
Vermeng alles heel goed door elkaar.

Schep het dessert in mooie schaaltjes of glazen en plaats
die zeker 4 uur in de koelkast.

Decoreer bij het opdienen met een toef slagroom met een
halve verse aardbei er bovenop.





Geplaatst op 21 maart 2013 19:37 en 4234 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Maryam62  
22 mrt 2013 11:14
Hmmmmm . .. smullen!
Maar eerst wat beter weer voordat ik deze ga maken.
En niet die grote maar juist die piepkleine Marokkaanse aardbeien vind ik zo jammie . ..

Amber  
22 mrt 2013 12:21
Marokkaanse aardbeien over het algemeen vind ik heel erg jammie......... :grin:
_





_
Gast  14 jun 2013 20:50
Heel lekker en fris dessertje voor een zomerse dag! Heel gemakkelijk te maken en niet veel werk.

Gast  14 jun 2013 20:50
Heel lekker en fris dessertje voor een zomerse dag! Heel gemakkelijk te maken en niet veel werk.
_





_
Gast  08 apr 2016 14:45
Kan je in de plaats van gelatine agar agar doen? en hoeveel zou je dan daarvan moeten doen?

Gast  08 apr 2016 15:19
Kan je in de plaats van gelatine agar agar doen? en hoeveel zou je dan daarvan moeten doen?
_





_
Amber  
08 apr 2016 22:54
8 gram gelatineblaadjes is ongeveer 4 gram agar-agar.