Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:37
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door grejo om 20:37
_
Grejo Online

Door fiederelsje om 20:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door wilkie om 20:36
_
Wilkie Online

Door Marynote om 20:35
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marynote om 20:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandelghoriba


Amandelghoriba

Ghoriba zijn die heerlijke Marokkaanse koekjes die ook in andere landen in Noord-Afrika worden gemaakt, bijvoorbeeld onder de naam Ghribya.

Hieronder vind je een ghoribarecept dat gemaakt is met amandelen; onder het recept vind je links naar andere ghoribarecepten die te vinden zijn op dit weblog.


Dit heb je nodig:

250 gram zeer fijn gemalen witte amandelen;
125 gram poedersuiker + 50 gram voor de afwerking;
1 eiwit;
1 koffielepel oranjebloesem- of rozenwater (of zoveel je wilt naar smaak);
een handje ongepelde amandelen.

Zo maak je het:

Vermeng de gemalen amandelen met de poedersuiker.
Voeg er het eiwit en het oranjebloesem- of rozenwater
aan toe en meng alles met de hand goed door elkaar zodat
je een soepel en stevig deeg krijgt (een amandelspijs dus).
Is de spijs iets te slap (door een te groot eiwit), voeg er dan
nog wat amandelpoeder aan toe.

Bedek de spijs met plasticfolie en zet twee uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maak kleine balletjes van de spijs zo groot als een walnoot.
Bepoeder je handen met poedersuiker zodat de spijs niet al
te veel aan je handen blijft plakken.
Rol de balletjes door de 50 gram poedersuiker.
Steek in elk balletje een bruine amandel.

Plaats de balletjes op een met bakpapier of silicionenbakmat belegde bakplaat.
Bak ze ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.






Geplaatst op 28 maart 2013 11:04 en 8478 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Maryam62  
28 mrt 2013 17:16
Absoluut één van mijn favoriete koekjes. Vooral die met dadels erin. Hmmmmm.... en dan Marokkaanse thee erbij zittend een prachtige lentetuin met mooie bloemen en fluitende vogeltjes en op de achtergrond muziek uit Andalusia. Sorry . . . teveel kou gehad de laatste tijd.

Amber  
29 mrt 2013 11:35
Ik kan me het helemaal voorstellen Maryam62; ik ben de kou ook zo zat.....tijd voor een zonnetje en wat warmte en een lekker glas minthee met verschillende soorten Marokkaanse koekjes en dan....genieten maar...... :grin:
_





_
Gast  15 mei 2013 20:35
Lekker ga is naar www.beautyfashions.webklik.nl dat is mijnmsite ik ben ook een blogger

Gast  19 mei 2013 16:01
Ik kijk al jaren op deze site ben er helemaal gek op.
Gewoon omdat alles er zo lekker uit ziet en overzichtelijk.
Nou wil ik wat koekjes proberen te maken,alleen is mij niet duidelijk hoeveel koekjes je krijgt met de hoeveelheid ingrediënten.


Groetjes sam
_





_
Amber  
19 mei 2013 17:43
Het is verschillend per soort koekjes ik geef alleen de ingrediénten per koekjesrecept maar ik ga niet tellen hoeveel koekjes je uit elk recept krijgt.
Dat ligt bijvoorbeeld aan hoe groot je zelf de koekjes maakt, enz.
Je zult het per recept dus even zelf uit moeten proberen en kijken hoeveel je uit het recept krijgt; vind je het niet voldoende dan moet je bijv. de volgende keer of meteen daarná een dubbele hoeveelheid ingrediënten nemen.

groetjes,
AMBER

Gast  29 mei 2013 10:42
hallo Amber

wat leuk dat je zulke lekkere koekjes recepten op het internet zet zodat iedereen ze eens kan proberen te maken. ik bak en kook graag vooral van verschillende culture ook al ben ik zelf echte nederlandse.
Vandaag wil ik ook koekjes maken maar ik vraag me af of je ze ook in kan vriezen? groetjes Bernice-Anne
groet
_





_
Amber  
29 mei 2013 13:17
Hallo Bernice-Anne,

Ik ben ook een échte Nederlandse hoor,maar dat houdt ons niet tegen om die lekkere koekjes te bakken,nietwaar?
V.w.b. je vraag; ik zou echt niet weten of je die koekjes in kunt vriezen; bij mij blijven ze nooit lang genoeg liggen om dat te moeten doen :grin:
Misschien weet iemand anders op dit weblog het antwoord?
groetjes,
AMBER

Gast  07 aug 2013 21:28
Ik wil deze koekjes ook van maken. Maar moet dat met kant en klaar gemalen amandelen? Of kan ik het zelf ook malen?
_





_
Amber  
08 aug 2013 11:15
Als je een goeie hakmolen of keukenmachine of zelfs een goeie koffiemolen hebt dan kan je de amandelen ook best zelf malen.

Gast  12 aug 2013 12:04
Het is gelukt. Ik heb de amandelen zelf gemalen en de koekjes waren heerlijk!
_





_
Amber  
12 aug 2013 12:56
Goed zo! ben blij dat je koekjes goed gelukt zijn. :grin: