Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Garnalen/mosselsalade met chermoula


garnalen-mosselsalade met chermoula

Een lauwe zeevruchtensalade; je kunt óf alleen mosselen gebruiken óf je kunt er roze garnalen doorheen mengen......

Dit heb je nodig:

800 gram mosselen in de schelp;
100 gram grote roze gekookte garnalen;
zout.

Voor de chermoula:
10 cl. olijf-of arganolie;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 teen knoflook;
1/2 ingelegde citroen;
2 verse citroenen;
1 mespunt paprikapoeder;
1 mespunt saffraanpoeder;
1 mespunt komijnpoeder;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de knoflook en de ingelegde citroen fijn.
Hak ook de platte peterselie en de verse koriander fijn.

Kook de mosselen in wat water met zout totdat de schelpen
open staan.
Pel de gekookte garnalen wanneer je die ook gaat gebruiken.

Verhit de olie in een ruime pan.
Voeg er de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander,
de fijngehakte knoflook, de fijngehakte halve ingelegde citroen en het
sap van de 2 verse citroenen aan toe.
Voeg er de specerijen, safraanpoeder en peper en zout naar smaak aan
toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de chermoula al roerend ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de garnalen er bij en roer ze door de chermoula. Voeg dan de gekookte
mosselen toe en laat alles nog een kwartiertje doorsudderen.

Laat afkoelen tot lauw of koud en verdeel de garnalen/mosselsalade over
de schaaltjes/bordjes.








Geplaatst op 28 maart 2013 11:59 en 2267 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pammie  
28 mrt 2013 12:21
MMMMM....das lijkt me heerlijk,bedankt gr Pammie

Amber  
28 mrt 2013 12:29
Dank je voor je reactie....

groetjes,
AMBER
_