Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tteun om 23:34
_
Tteun Online

Door Peter de Haan om 23:31
_
Peter de Haan Online

Door Gribou---Greet om 23:27
_
Gribou---Greet Online

Door lou45 om 23:24
_
Lou45 Online

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 23:21
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door redone om 23:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 23:19
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Garnalen/mosselsalade met chermoula


garnalen-mosselsalade met chermoula

Een lauwe zeevruchtensalade; je kunt óf alleen mosselen gebruiken óf je kunt er roze garnalen doorheen mengen......

Dit heb je nodig:

800 gram mosselen in de schelp;
100 gram grote roze gekookte garnalen;
zout.

Voor de chermoula:
10 cl. olijf-of arganolie;
1 bosje platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 teen knoflook;
1/2 ingelegde citroen;
2 verse citroenen;
1 mespunt paprikapoeder;
1 mespunt saffraanpoeder;
1 mespunt komijnpoeder;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de knoflook en de ingelegde citroen fijn.
Hak ook de platte peterselie en de verse koriander fijn.

Kook de mosselen in wat water met zout totdat de schelpen
open staan.
Pel de gekookte garnalen wanneer je die ook gaat gebruiken.

Verhit de olie in een ruime pan.
Voeg er de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander,
de fijngehakte knoflook, de fijngehakte halve ingelegde citroen en het
sap van de 2 verse citroenen aan toe.
Voeg er de specerijen, safraanpoeder en peper en zout naar smaak aan
toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de chermoula al roerend ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de garnalen er bij en roer ze door de chermoula. Voeg dan de gekookte
mosselen toe en laat alles nog een kwartiertje doorsudderen.

Laat afkoelen tot lauw of koud en verdeel de garnalen/mosselsalade over
de schaaltjes/bordjes.








Geplaatst op 28 maart 2013 11:59 en 2356 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pammie  
28 mrt 2013 12:21
MMMMM....das lijkt me heerlijk,bedankt gr Pammie

Amber  
28 mrt 2013 12:29
Dank je voor je reactie....

groetjes,
AMBER
_