Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 10:50
_
Nieuw Weblog fotoboek aangemaakt

Door Loezie om 10:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:49
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:47
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 10:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fraagis om 10:45
_
Fraagis Online

Door anneliesk om 10:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse pasteitjes met spinazie en pijnboompitjes (Fatayer)


Algerijnse pasteitjes met spinazie en pijnboompitjes

Lekkere pasteitjes uit de Algerijnse keuken
die gevuld worden met kruidige spinazie en
pijnboompitjes; een heerlijke combinatie.

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

200 gram bloem;
7 eetlepels zonnenbloemolie;
1/2 koffielepel zout;
water.

Voor de vulling:

500 gram verse spinazie;
1 fijngehakte ui;
het sap van 1 citroen;
1 eetlepel zonnenbloemolie;
een handvol pijnboompitjes;
zout en peper naar smaak;
1/2 koffielepel sumak of als je dat niet
hebt of kan vinden,gebruik dan
Ras el Hanout.

extra:
een eigeel en een scheutje melk.

Zo maak je het:

Vermeng de ingrediënten en zoveel water als nodig is
zodat je een soepel deeg krijgt en vorm daar een bol van.
Laat tenminste 1 uur rusten in de koelkast.

Kook of wok de spinazie gaar; laat heel goed uitlekken
en snijd zo fijn mogelijk.

Fruit de fijngehakte ui in een pan met wat olie en voeg
daar de zeer goed uitgelekte en fijngesneden spinazie,
de sumak of Ras el Hanout en peper en zout naar smaak
aan toe.
Laat alles al omscheppend even meefruiten.
Roer er dan het sap van één citroen en de pijnboompitjes
doorheen.
Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het gekoelde deeg dun uit op een met wat bloem bepoederd
werkvlak.
Steek rondjes uit het deeg en schep in het midden van elk
rondje een eetlepel van de spinazievulling; vorm er een drie-
hoekig pasteitje van (zie afbeelding).
Plak de randjes vast met een mengsel van het losgeklopte eigeel
met een scheutje melk.
Bestrijk ook de bovenkant van de pasteitjes met dit eimengsel.

Plaats de pasteitjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Zet in de oven en bak de pasteitjes goudbruin en gaar in ongeveer
20 minuten.





Geplaatst op 09 april 2013 14:51 en 4714 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 apr 2014 21:45
Kan ik deze hapjes ook een avond van tevoren maken? Dus als ik ze vrijdagavond maak en ze pas zaterdagavond in de oven doe, zijn ze dan nog lekker? (Of eventueel zaterdagochtend) Of adviseer je me ze eerst in de oven te doen en daarna de volgende dag koud te serveren?

Amber  
03 apr 2014 01:54
Je zou ze misschien wel de avond van tevoren kunnen maken en dan de volgende dag een beetje opwarmen in de oven.
Als je ze liever koud wilt eten dan is dat natuurlijk jouw keuze.
_





_
Gast  27 jun 2014 14:42
Super !