Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ingrid1972 om 05:09
_
Ingrid1972 is vandaag Jarig

Door RuudLaHeijne om 05:09
_
RuudLaHeijne is vandaag Jarig

Door steenbok33 om 05:09
_
Steenbok33 is vandaag Jarig

Door pieter985 om 05:09
_
Pieter985 is vandaag Jarig

Door mikado om 05:09
_
Mikado is vandaag Jarig

Door Hedy1956 om 05:09
_
Hedy1956 is vandaag Jarig

Door zilvermeeuw om 05:09
_
Zilvermeeuw is vandaag Jarig

Door a.debie om 05:09
_
A.debie is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Algerijnse pindamaantjes


Algerijnse pindamaantjes

Nog zo'n lekker koekje afkomstig uit Algerije;
pinda-maantjes....

Dit heb je nodig:

250 gram roomboter;
480 gram bloem;
60 gram suiker;
1 koffielepel bakpoeder;
vanille-essence;
2 ei-gelen;
2 ei-witten;
100 gram in een droge koekenpan geroosterde
en dan fijngemalen pinda's;
100 gram geroosterde grofgehakte pinda's;
honing;
4 eetlepels oranjebloesemwater.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de roomboter los en luchtig in een kom.
Voeg er dan de ei-gelen aan toe en ga dan
nog een minuut door met mixen.
Voeg er dan de bloem, de vanille, het bakpoeder
en de fijngemalen pinda's aan toe.
Meng alles goed door elkaar totdat je een stevig
deeg krijgt.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een
walnoot en vorm van elk balletje een half maantje.

Doop alle halve maantjes in het losgeroerde eiwit
en wentel ze dan door de grofgehakte pinda's.

Leg de maantjes op een met bakpapier belegde
bakplaat en laat de maantjes 20-25 minuten bakken in
de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Laat de maantjes helemaal afkoelen.

Verwarm de honing vermengd met het oranjebloesemwater
en doop daar de afgekoelde halve maantjes in.
Laat goed uitlekken op een rooster.





Geplaatst op 16 april 2013 14:17 en 3898 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 jul 2013 20:21
mhhhh dit ziet er heerlijk uit ik zal dit eens snel maken

Amber  
01 aug 2013 10:49
Succes en veel plezier daar mee....
_





_
Gast  27 aug 2013 17:56
Mmm.. Lekker

Gast  11 okt 2013 11:38
Wat een lastig karwei om er een maantje van te maken, en ze ook zo te houden maar t ruikt wel lekker
_





_
Amber  
11 okt 2013 11:45
Eerst een balletje rollen en dan van elk balletje een soort "worstje"; dat worstje dan een beetje krom buigen tot een maantje; niet ál te moeilijk toch? :grin:

groetjes,
AMBER

Gast  11 okt 2013 12:37
ja het is gelukt, maar niet zo soepel dan ik dacht...maar ze zijn klaar nu nog proeven !!
_





_
Amber  
11 okt 2013 12:47
Nou, eet smakelijk dan maar......wél samen met een glas thee of een kop koffie? :grin:

Gast  13 okt 2013 15:46
heel lekker :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
_





_
Gast  13 okt 2013 15:48
een beetje bitter maar wel lekker :grin: :grin: :grin: :grin:

Amber  
14 okt 2013 12:59
Bitter? Waarvan dan?
_





_
Gast  07 mrt 2014 16:12
wat ben ik blij dat ik je weblog ontdekt heb! nu kan ik al die lekkere dingen zelf maken ga beginnen met de algerijnse pinda maantjes
Thanx

Amber  
08 mrt 2014 01:50
Niets te danken hoor.....veel plezier met de recepten......helemaal bovenaan staat een hazelnootversie van deze pindamaantjes :grin:

Groetjes,
Amber
_





_
Gast  27 jul 2014 20:44
MMMMMMMMMMMMMMM....
ik maak dit zeker op suikerfeest :grin:

Amber  
27 jul 2014 23:53
Succes er mee :grin:
_