Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door anneliesk om 10:47
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 10:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door fraagis om 10:45
_
Fraagis Online

Door anneliesk om 10:45
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door christoffel om 10:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door anneliesk om 10:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door MARIJ750 om 10:43
_
Prikbordbericht aangepast

Door Jonna om 10:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Hartige taart met kip en courgettes


hartige taart met courgette en kip

Een lekkere hartige taart van een krokante
bladerdeegbodem gevuld met een mengsel van
kip,courgette,champignons, ei en kaas......

Dit heb je nodig:

1 rol koelvers bladerdeeg uit de koeling of een paar
ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg;
150 gram courgette in fijne reepjes gesneden;
150 gram kipfilet in fijne reepjes gesneden;
100 gram champignons in fijne reepjes gesneden;
1 grote ui, fijngehakt;
4 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
2 eieren;
200 gram crème fraîche;
150 gram geraspte kaas.

Zo maak je het:

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan.
Voeg de gehakte ui toe en laat die 5 minuten op zacht
vuur fruiten.
Voeg er de kip- en de champignonreepjes aan toe.
Laat alles al omscheppend bakken totdat alle vocht is
verdwenen en het mengsel goudbruin gebakken is.

Verhit nog eens 2 eetlepels olijfolie en bak daarin al
omscheppend de courgettes totdat ze goudbruin en
gaar zijn.

Laat alles afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de twee eieren los in een kom en voeg daar de
crème fraîche en de geraspte kaas aan toe.
Roer goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer er dan de andere klaargemaakte mengsels doorheen
(kip,ui,champignon en courgette).

Gebruik een bakblik van 22 cm en vet die licht in.
Bekleed bodem en rand van het bakblik met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Giet of schenk het mengsel in het beklede bakblik en laat
ongeveer 30-35 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Als de bovenkant mooi goudbruin is dan is de hartige taart klaar.

Dien op met daarbij een lekkere frisse salade.





Geplaatst op 17 april 2013 20:06 en 4400 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  21 apr 2013 11:27
dit recept is heel gemakelijk en ook nog eens lekker hoor.
bedankt voor dit recept thanks.


Amber  
21 apr 2013 12:29
Graag gedaan hoor; succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 apr 2013 12:52
naam in het marokaans??

Amber  
22 apr 2013 14:43
Waarom in het Marokkaans? Het is geen Marokkaans recept en daarbij ben ik zelf ook niet Marokkaans, dus......
Dit is wat er onder de titel van mij n weblog staat:
""Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV""
dus je vindt hier niet alléén maar Marokkaanse recepten.....
_