Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse tomaten-paprikasoep


Marokkaanse tomaten-paprikasoep

Een lekker soepje van tomaten en paprika's....

Dit heb je nodig:

3 grote rode paprika's (die je eerst roostert in
de oven of op het gas; doe ze dan in een plastic
zak,dan kan je daarna gemakkelijk het zwart geroosterde
vel verwijderen);
3 grote vleestomaten in kleine stukjes gesneden;
1 grote ui, in plakjes gesneden;
1 eetlepel fijngehakte knoflook;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 flinke eetlepel tomatenpuree;
4 eetlepels olijfolie;
1 kippenbouillonblokje;
750 ml. kokend water;
gehakte platte peterselie en crème fraîche voor de
versiering.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin al omscheppend
de ui.
Voeg er de fijngehakte knoflook, de in stukjes gesneden geroosterde
paprika en de stukjes tomaat aan toe en fruit dat al omscheppend
mee gedurende 5 minuten.
Voeg zout en peper naar smaak, paprikapoeder, tomatenpuree en
het verkruimelde kippenbouillonblokje toe en roer alles goed door
elkaar.
Giet het kokende water bij de massa, vermeng alles goed en zet
het deksel op de pan; laat 30 minuten zachtjes koken.

Mix de soep crèmig en glad met een staafmixer.

Schep de soep in mooie soepkommen en versier met de platte
peterselie en de crème fraîche...





Geplaatst op 18 april 2013 11:06 en 5847 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Maryam62  
18 apr 2013 13:00
Jippie. Precies waar ik trek in heb komend weekend. InshaAllah . . .

Helleke61  
18 apr 2013 13:47
Deze soep lijkt me heerlijk, ga het zeker eens proberen!!
_





_
Amber  
18 apr 2013 13:56
Succes er mee dames!

Gast  18 apr 2014 19:55
Een heerlijke soep! Persoonlijk vind ik het lekkerder om het niet te pureren.
_





_
Amber  
19 apr 2014 00:58
Dat laat ik helemaal aan jouw eigen smaak over :grin: