Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde bloemkool met tonijn


Gegratineerde bloemkool met tonijn

Een lekkere gegratineerde ovenschotel van bloemkool met tonijn...

Dit heb je nodig:

1 flinke bloemkool;
200 gram in dunne plakjes gesneden champignons;
1 grote grof gesneden ui;
1 blikje tonijn, goed uitgelekt;
100 gram geraspte kaas;
4 eetlepels olie;
zout en peper naar smaak;
verse thijm of platte peterselie;
4 eieren.

Zo maak je het:

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in
water met zout; daarna goed laten uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in een pan en fruit daarin de grof gesneden
ui gedurende 5 minuten.
Voeg er de plakjes champignons aan toe en zout en peper
naar smaak.
Laat alles al omscheppend zo lang fruiten totdat al vocht
verdwenen is.
Haal van het vuur af roer er de stukjes uitgelekte tonijn
en wat verse thijm of fijngehakte platte peterselie doorheen.
Houd apart.

Verwarm de oven op 180 graden.

Vet een ovenschotel in met wat boter en bedek de bodem
er van met de helft van de bloemkoolroosjes.
Bedek dat dan met de helft van het champignon/ui/tonijn-mengsel en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel daar de rest van de bloemkoolroosjes overheen en
eindig met de rest van het champignon/ui/tonijn-mengsel.
Bestrooi alles met de rest van de geraspte kaas.

Klop de eieren los in een kommetje en voeg daar wat zout en
peper naar smaak aan toe.
Giet het mengsel over de groenten in de ovenschotel.
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 15-20
minuten bakken.

Dien heet op....





Geplaatst op 22 april 2013 18:54 en 3726 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gradapaulina  
23 apr 2013 13:23
ik neem dit recept mee,het lijkt me heel lekker..dank je Amber :grin:

Amber  
23 apr 2013 13:38
Graag gedaan hoor; veel plezier met het recept.
_