Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door bernard51 om 20:52
_
Bernard51 Online

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:51
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Bosbessen-roomtaartjes


Bosbessen-roomtaartjes

Je zou er meteen een flinke hap van willen nemen, hè? Maar eerst moet je ze nog maken......

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
300 gram bloem;
50 gram suiker;
60 ml. zonnenbloemolie;
1 ei;
125 ml. lauwe melk;
1/2 koffielepel zout;
1 zakje vanillesuiker;
1 volle eetlepel gedroogde gist.

Voor de roomtopping:
300 gram Philadelphia roomkaas (of Mon Chou);
1 ei;
1 zakje vanillesuiker;
40 gram suiker;
50 gram (diepvries) bosbessen.

Zo maak je het:

Doe de lauwe melk in een kommetje en vermeng
met de gedroogde gist.
Vermeng alles goed met een garde, dek het kommetje
af en laat 10 minuten rusten.

Vermeng in een ander kommetje de olie met het ei.
Doe daar het melk/gistmengsel bij en vermeng goed
met met de garde.

Vermeng in een ruime kom de droge ingrediënten zoals
de bloem, de suiker en het zout,
Vermeng de vloeibare ingrediënten met de droge.
Kneed alles met je handen goed door elkaar totdat je
een stevig deeg krijgt.
Het deeg zal een beetje plakkerig zijn maar voeg er
geen extra bloem aan toe.

Vet de binnenkant van een schone kom in met wat olie
en leg je deeg daar in.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg rijzen
totdat het in volume is verdubbeld.

Zet op een koele plek en laat nog een keer rijzen totdat
de hoeveelheid is verdubbeld (2x laten rijzen dus).

Kneed het deeg dan tenminste 10 minuten flink door en
verdeel het in 10 bolletjes.
Laat nog 10 minuten rusten en rol elk bolletje uit tot
een ronde plak.

Vet 10 lage taartvormpjes in en bekleed ze met het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop intussen de roomkaas los met de suiker, de vanillesuiker
en het ei.
Schep gelijke hoeveelheden van het mengsel in de taartvormpjes.
Leg op elk gevuld taartvormpje een paar bosbessen.
Laat nog even staan totdat het deeg nóg iets gerezen is.

Plaats de roomtaartjes op een bakplaat in de voorverwarmde
oven en bak ze ongeveer 20-25 minuten.

Haal dan uit de oven, laat afkoelen op een rooster en bestrooi
met wat poedersuiker.




Philadelphia roomkaas



Geplaatst op 06 mei 2013 13:15 en 3989 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 jun 2013 10:39
Deze gebakjes zien er heerlijk uit binnenkort maar proberen te maken. En wat heb je veel lekkere recepten. Groetjes sabiha

Amber  
04 jun 2013 13:28
Dank je wel voor je reactie en veel plezier met de recepten Sabiha....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  13 jun 2013 09:40
Hoi. Doei.

Amber  
13 jun 2013 14:11
Doei
_





_
Gast  11 jul 2013 14:15
echt lekker

Gast  30 jul 2013 14:50
heey, wollah ik heb ze gisteren gemaakt, ze zijn echt lekker. wollah complimenten :grin:
_





_
Amber  
30 jul 2013 14:52
Fijn dat ze goed zijn gelukt (blijkbaar) en dat ze lekker waren. :grin:
groetjes,
AMBER

Gast  07 aug 2013 11:06
dank u wel het zou heel leuk zijn om dit temaken
_





_
Amber  
07 aug 2013 19:54
Graag gedaan; ga je gang zou ik zeggen.......en maak ze! :grin: