Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door bernard51 om 20:52
_
Bernard51 Online

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:51
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:51
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld

Door Shyne om 20:50
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst

Door Shyne om 20:50
_
Fotoboek foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Algerijnse sesamghoriba


Algerijnse sesamghoriba

Ik kan niets anders zeggen dan: een heel lekker koekje.....

Dit heb je nodig:

140 gram geklaarde boter;
280 gram bloem;
70 gram poedersuiker;
50 gram geroosterde (in een droge koekenpan)
sesamzaadjes en daarna fijn gemalen;
80 gram geroosterde sesamzaadjes;
1/2 koffielepel bakpoeder.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de geklaarde boter 5 minuten flink samen
met de poedersuiker.
Mix er de geroosterde hele sesamzaadjes (houd
een beetje er van apart) en de geroosterde gemalen
sesamzaadjes doorheen.
Vermeng alles met de bloem en het bakpoeder en
kneed goed door met je handen totdat je een stevig
deeg krijgt.

Maak 22 bolletjes van het deeg en vorm die tot de
vorm die je zelf leuk vindt (vingers, balletjes, rondjes,etc).

Je kunt ze (zoals je ziet op de foto) versieren met een
patroontje. Je doet dat met een speciaal vormpje dat te
koop is bij winkels met bakbenodigdheden.
Heb je dat niet dan kan je bijvoorbeeld ook gewoon een
balletje deeg wat indrukken in het midden en daar wat
sesamzaadjes in doen.
Gebruik je eigen fantasie, zou ik zeggen.....

Leg de ghoriba op een met bakpapier belegde bakplaat
en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar...





Geplaatst op 06 mei 2013 14:46 en 4746 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 jul 2013 14:04
Dag Amber,
Heb een vraagje wat is geklaarde boter? toch geen smen!!

Groetjes Fatima

Amber  
16 jul 2013 14:47
Nee, dat is geen smen; het is GHEE, het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken en je vindt het ook wel bij de Marokkaanse supermarkt.
Kan je het nou niet vinden, gebruik dan gewone roomboter, is ook goed.
_





_
Gast  16 jul 2013 15:16
Bedankt Amber voor het antwoord!

Groetjes

Gast  13 sep 2014 18:32
dat is zo lekker proef en ook makkelijk lekker groetjes
_