Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door f.vanasselt om 05:06
_
F.vanasselt is vandaag Jarig

Door Carla44 om 05:06
_
Carla44 is vandaag Jarig

Door simonspil om 05:06
_
Simonspil is vandaag Jarig

Door martine51 om 05:06
_
Martine51 is vandaag Jarig

Door jan.bettie om 05:06
_
Jan.bettie is vandaag Jarig

Door valkenburgnederstigt om 05:06
_
Valkenburgnederstigt is vandaag Jarig

Door bertruhl12 om 05:06
_
Bertruhl12 is vandaag Jarig

Door rrpalm om 05:06
_
Rrpalm is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Marokkaans olijvenbrood met rode ui


Marokkaans olijvenbrood met rode ui

Zo'n lekker rond en plat Marokkaans griesmeelbrood met de extra toevoeging van zwarte olijven en rode ui....

Dit heb je nodig:

750 gram fijn griesmeel (smida);
12 eetlepels olijfolie;
200 gram zeer fijn gehakte rode ui;
15 gram zout;
1 eetlepel gedroogde gistkorrels;
240-260 ml. lauw water;
2 in halve plakjes gesneden rode uien;
10 zwarte olijven zonder pit.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin op laag vuur
de gehakte ui 10 minuten tot ze glazig is.

Vermeng ondertussen het griesmeel, de gistkorrels en
het zout.
Voeg de nog warme ui en olijfolie er bij en vermeng alles
goed.
Voeg er dan beetje bij beetje het lauwe water bij en kneed
alles goed gedurende 15 minuten tot een soepel deeg.

Doe het deeg in een schone kom en dek af met plasticfolie.
Laat 30 minuten rusten (rijzen).
Kneed het deeg dan nog eens 5 minuten goed door.

Verdeel het deeg in 10 bolletjes van gelijke grootte.

Leg de bolletjes deeg op een ingevette en met wat bloem
bestoven bakplaat.
Laat nog 5 minuten rusten.

Druk de bolletjes deeg met de palmen van je handen uit
tot een ronde plak van 1cm. dik.
Versier met de halve schijfjes rode ui en een zwarte olijf
in het midden.
Laat nog 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en bak ze
in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.





Geplaatst op 06 mei 2013 15:17 en 3739 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  13 aug 2013 14:29
Hallo Amber, Het lijkt mij een heerlijk brood. Alleen heb ik nog een vraagje. Ik neem aan dat de olijven fijngesneden worden toegevoegd aan het deeg tegelijkertijd met de warme ui en olijfolie?
grtjs, Ingrid

Amber  
13 aug 2013 14:33
Nee Ingrid; aangezien je 10 broodjes maakt met dit deeg en je slechts 1 olijf toevoegt (in het midden van elk broodje) heb je zoals in het recept ook staat, slechts 10 héle olijven nodig. Alleen voor de versiering in het midden dus......
_





_
Gast  13 aug 2013 14:36
Oke, dank je voor de snelle reactie. Ik ga het zeker uitproberen.

Gast  16 nov 2015 16:45
hoe vertalen gistkorrels zich in verse gist want hier kan ik geen gistkorrels vinden? alvast bedankt!
_





_
Amber  
17 nov 2015 01:03
1 gram gedroogde gistkorrels (te koop in zakjes bij de supermarkt in het schap bij het bakpoeder en de vanillesuiker) staat gelijk aan 3 gram verse gist.